در این مقاله قصد داریم به سوالات متداول و رایج درباره تین کلاینت ها پاسخ دهیم، همچنین در این مطلب مفاهیم کلیدی مرتبط با تین کلاینت و کارت شبکه تین کلاینت گنجانده شده است. برای آشنایی با این نکات و مفاهیم، مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
آیا به وسیله کارت شبکه تین کلاینت میتوان به اینترنت دسترسی داشت؟
بله، با استفاده از کارت شبکه تین کلاینت و سپس بر اساس خط مشی شبکه، میتوان مستقیما به اینترنت دسترسی داشت.
آیا می توانم از تین کلاینت خود در خانه استفاده کنم؟
بله، تا زمانی که اتصال اینترنتی خوبی داشته باشید، میتوان از تین کلاینتها در خانه استفاده کرد، اگرچه میتوانید از آنها فقط برای کارهای معمولی که نیازی به اینترنت ندارند نیز استفاده کنید. شما همچنین به یک مانیتور، صفحه کلید و ماوس نیاز دارید.
تین کلاینت ها چگونه کار می کنند؟
تین کلاینت ها نسخه های کوچک شده رایانه های شخصی هستند. آنها حاوی منابع سخت افزاری محدودی شامل CPU ، حافظه و کارت شبکه تین کلاینت هستند و فضای ذخیره سازی محلی کمی دارند یا اصلا ندارند. به جز مواردی که برای سیستم عامل خودشان استفاده می شود. آنها همچنین حاوی کارت گرافیک و کارت شبکه تین کلاینت هستند.
تین کلاینت ها چگونه به سرور متصل می شوند؟
تین کلاینت ها یک آداپتور شبکه بی سیم یا یک آداپتور اترنت فیزیکی ( که در واقع همان کارت شبکه است ) برای اتصال به شبکه و سرورهای میزبانی شده از مرکز داده خواهند داشت. سپس کاربر نهایی Citrix، VMware و یا Microsoft را راه اندازی می کند. با استفاده از نرم افزار مربوط به سولوشن مورد نظر شما میتوانید به سرور متصل شوید. این نرم افزار، به کاربر نهایی اجازه می دهد تا به برنامه ها و دسکتاپ خود متصل شود و یک session راه اندازی کند. همچنین با استفاده از تین کلاینت، میتوان از پروتکلهای RDP، HDX، PCoIP، یا VMware Blast Extreme برای اتصال به سرور استفاده کند.
تین کلاینت ها نرم افزاری هستند یا سخت افزاری؟
تین کلاینت ها می توانند هم نرم افزاری و هم سخت افزاری باشند. دستگاههای سختافزاری همان دستگاههای رایانه شخصی با حداقل منابع هستند. تین کلاینت های نرم افزاری معمولا به عنوان یک برنامه کاربردی در دستگاه موجود اجرا می شوند.
تفاوت بین زیرو کلاینت و تین کلاینت چیست؟
در مقایسه با تین کلاینت، Zero Client هیچ سیستم عاملی ندارد، در عوض دارای یک پردازنده داخلی بسیار تنظیم شده است که به طور خاص برای یکی از پروتکل های VDI (PCoIP، HDX، یا RemoteFX) طراحی شده است. برای مثال، Zero Clients مبتنی بر VMware View از چیپست سختافزاری Tera2 استفاده میکند. فرآیندهای رمزگشایی و نمایش بر روی سیلیکون Zero Client انجام می شود و کارآمدتر است. از آنجایی که آنها یک راه حل مبتنی بر سخت افزار هستند، عملکرد بهتری نسبت به زمانی که بخواهید از یک کلاینت نرم افزاری با CPU و GPU استاندارد استفاده کنید، ارائه می دهند. البته باید گفت که حتی زیروکلاینت ها نیز از همان کارت شبکه تین کلاینت استفاده میکنند و در کل در این مورد تفاوتی ندارند.
Zero Clients تنها در چند ثانیه راه اندازی می شود زیرا هیچ سیستم عاملی برای بارگیری وجود ندارد. به این ترتیب، آنها نسبت به ویروسها و سایر بدافزارها مصونیت بیشتری دارند، زیرا هیچ فضای ذخیرهسازی یا دادهای روی آنها ذخیره نشده است. دستگاه Zero Client نیازی به تعمیر و نگهداری عمده ندارد و به ندرت نیاز به به روز رسانی دارد، یعنی، مگر اینکه تغییر یا بهبود قابل توجهی در پروتکل VDI یا یک به روز رسانی نادر مرتبط با BIOS وجود داشته باشد. اگر زیرساخت VDI خود را از PCoIP به یک پروتکل جدید تغییر دهید، دستگاه را نمی توان با پروتکل دیگری استفاده کرد، بنابراین انعطاف پذیری را که با تین کلاینت به دست می آورید از دست می دهید.
برای کانفیگ شبکه تین کلاینت و کارت شبکه تین کلاینت چه اقداماتی لازم است؟
شبکه شما از قبل به وسیله همان کارت شبکه تین کلاینت برقرار است. شما به یک شبکه خاص یا جداگانه نیاز ندارید. دستگاهها از طریق کابلهای اترنت یا وای فای متصل میشوند، یک آدرس IP با استفاده از DHCP اختصاص داده میشوند و سپس میتوانند به شبکه متصل شوند.
تفاوت بین تین کلاینت و رایانه شخصی چیست؟
تین کلاینت ها از نظر فیزیکی کوچکتر از رایانه های شخصی سنتی هستند و دارای حداقل منابع مانند CPU و منابع حافظه بدون ذخیره سازی محلی، با سیستم عامل بسیار کم هستند. آنها برای اتصال به دسکتاپ مجازی و برنامه های در حال اجرا در مرکز داده، به وسیله کارت شبکه تین کلاینت استفاده می شوند. اما همانطور که گفته شد، یک رایانه شخصی منابع بسیار بالاتری خواهد داشت.
نتیجهگیری
تین کلاینت ها رایانه های کوچکی با CPU و حافظه کمتر و بدون ذخیره سازی محلی است که برای اتصال به دسکتاپ مجازی و برنامه های در حال اجرا در مرکز داده استفاده می شود. البته کارت شبکه تین کلاینت با یک رایانه معمولی هیچ تفاوتی ندارد.انرژی کمتری مصرف میکنند، مدیریت آنها آسانتر است و سطح امنیت بهتری را فراهم میکنند