thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

تلاش ایلان ماسک برای استفاده مردم از اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران

در ابتدا اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای سرویس دهی در نقاط کور مانند: روستاها و نقاطی که آنتن دهی صفر است راه اندازی شد اما در حال حاظر ایلان ماسک گفته است که به دنبال معافیت تحریم‌ها برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران می باشد. نه تنها کشورهای زیادی در حال استفاده از اینترنت ماهواره‌ای هستند بلکه ارائه خدمات استارلینک در قطب جنوب هم فعال شده است . اما متاسفانه هنوز کاربران ایرانی به این سرویس دسترسی ندارند. در این باب ایلان ماسک به دنبال رفع تحریم برای استفاده مردم از اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران است.
اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟
اینترنت ماهواره‌ای (Satellite internet) یک راه دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره است. این اینترنت ماهواره‌ای بیشتر در مواردی به‌ کار می‌رود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، فیبر نوری، دایال-آپ، بی‌سیم) امکان‌پذیر نباشد و یا سرعت اینترنت از کیفیت پایینی برخوردار باشد. استارلینک به پروژه ویژه شرکت «SpaceX» گفته می‌شود که قرار است ۱۲۰۰۰ ماهواره را در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار دهد. تا از این طریق، اینترنتی با سرعت بالا و تاخیر پایین برای عموم مردم فراهم کند. برای این ‌که ارتباط مناسبی نیز با سطح زمین برقرار شود، شبکه‌ای عظیم در سطح زمین مورد نیاز خواهد بود. به همین منظور یک منظومه ماهواره‌ای از سوی شرکت اسپیس ایکس برای فراهم کردن اینترنت ماهواره‌ای ایجاد شده که این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است.
اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک چگونه کار می‌کند؟
اینترنت ماهواره‌ای استارلینک یک اتصال داده بی‌سیم می باشد که شامل سه دیش ماهواره است. برای درک بهتر عملکرد اینترنت ماهواره‌ای بهتر است این گونه بگوییم برای مثال می‌خواهید به اینترنت ماهواره‌ای متصل شوید. ابتدا باید به‌ وسیله لپ‌تاپ یا گوشی درخواستی دهید تا سیگنالی از وسیله هوشمند شما منتشر ‌شود. آن سیگنال به وسیله مودمی که در خانه دارید دریافت شده و آن را به دیش ماهواره می‌فرستد. این دیش سیگنال ارسالی شما را دریافت کرده و آن را برای ماهواره‌ای که در فضا قرار دارد می‌فرستد. این روند برای پاسخ به صورت معکوس طی می‌شود. به این صورت که سیگنال پاسخ از ماهواره‌ای که در فضا قرار دارد، ابتدا به دیش ماهواره‌ی روی زمین سپس به مودم و نهایتا به گوشی یا لپ تاپ شما می‌رسد.
اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران 
اگرچه از لحاظ تئوری می‌توان از اینترنت ماهواره‌ای در هر کجای دنیا استفاده کرد و تنها لازمه‌ی آن داشتن یک آنتن است. ولی اسپیس ایکس خیلی واضح بارها اعلام کرده که قصد ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای بدون اجازه‌ی دولت‌ها را ندارد. گویین شاتول (Gwynne Shotwell) رئیس و مدیر ارشد عملیاتی اسپیس ایکس پیش از این گفته بود که این شرکت قصد شکستن قوانین کشورها را ندارد. به ‌همین دلیل اسپیس ایکس از همین حالا کشور به کشور و دولت به دولت برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای در حال مذاکره است.
آنتن‌های استارلینک بنا به ماهیتی که دارند باید از موقعیت دقیق جغرافیایی خود مطلع باشند. تا بتوانند با تنظیم خودکار زاویه‌ی دیش، در بهترین وضعیت برای ارتباط با ماهواره قرار بگیرند. این یعنی اسپیس ایکس اگر بخواهد می‌تواند از موقعیت هر آنتن استارلینک با خبر باشد و آنتن‌هایی که در کشورهای غیر مجاز هستند را از کار بیندازد. حتی اگه این کار هم ممکن نبود، اسپیس ایکس می‌تواند ماهواره‌های خود را طوری تنظیم کند که هنگام عبور از بعضی کشورها سیگنالی ارسال نکنند. کشورهایی مثل: روسیه، چین و هند قابلیت منهدم کردن ماهواره در مدار را دارند و اسپیس ایکس هم علاقه‌ای به ایجاد تنش با این کشورها ندارد.
مزایای استفاده از اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران
یکی از دلایل مهم استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نسبت به دیگر سرویس‌های ارائه دهنده اینترنت سرعت بسیار بالا و تاخیر بسیار کم آن است. این ماهواره‌ها به دلیل قرار گیری در فاصله 550 کیلومتری از سطح زمین می‌توانند اینترنتی با سرعت دانلود حدودا 350 مگابایت بر ثانیه و سرعت آپلود 38 مگابایت بر ثانیه و Latensy 20 تا 40 میلی ثانیه ارائه دهند.
این ارقام تا پایان فاز اول پروژه استارلینک برقرار بوده و با شروع فاز دوم، مدارهای قرارگیری ماهواره‌ها به سطح زمین نزدیک‌تر می‌شوند. و در فاصله 300 کیلومتری از سطح زمین قرار خواهند گرفت. تحت این شرایط سرعت و کیفیت اینترنت از این مقدار هم فراتر رفته و میزان تاخیر آن حتی تا 8 میلی ثانیه هم پایین می‌آید. (این مقدار حتی کمتر از تاخیر اینترنت در فیبر نوری است).
معایب اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک
آلودگی نوری 
با توجه به تعداد زیاد ماهواره‌های استارلینک موجود در فضا، شرکت اسپیس ایکس با انتقادهایی از طرف جامعه نجوم رو به رو شده است. ستاره شناسان ادعا می‌کنند که تعداد ماهواره‌های مرئی بیش از ستارگان مرئی هستند و روشنایی آن‌ها در هر دو طول ‌موج نوری و رادیویی به ‌شدت بر مشاهدات علمی تاثیر می‌گذارد. از آنجا که ماهواره‌های استارلینک می‌توانند به‌طور مستقل مدار خود را تغییر دهند، نمی‌توان برای جلوگیری از آن‌ها مشاهدات را برنامه ‌ریزی کرد. اتحادیه بین ‌المللی نجوم، رصد خانه ملی رادیویی آمریکا و تشکیلات آرایه کیلومتر مربعی در بیانیه‌های رسمی درباره‌ی این موضوع ابراز نگرانی کردند.
نمایندگان اسپیس ایکس و ماسک ادعا کرده‌اند که ماهواره‌ها به‌ راحتی با تکنیک‌های پوشاندن پیکسل‌ها (pixel masking) و انباشته کردن تصاویر (image stacking) کم‌ترین تاثیر را بر مشاهدات نجومی خواهند داشت.
زباله‌های فضایی
 تعداد زیاد ماهواره‌های استارلینک در فضا، در طولانی ‌مدت، خطر زباله‌های فضایی را به دلیل قرار دادن هزاران ماهواره در مدار و خطر ایجاد برخورد ماهواره‌ها ایجاد می‌کند و به ‌طور بالقوه باعث ایجاد پدیده‌ای می‌شود که به سندروم کسلر معروف است.
اسپیس ایکس گفته است که ماهواره‌ها در ارتفاع مداری پایین پرتاب می‌شوند و انتظار می‌رود که ماهواره‌های خراب ظرف مدت ۵ سال از مدار خارج شوند. با این ‌حال، ماهواره‌های خراب حتی اگر فقط درصد کمی از کار بیفتند و فقط ۵ سال در مدار باقی بمانند، خطر مهمی تلقی می‌شوند زیرا می‌توانند با بقایای ماهواره‌های دیگر یا ماهواره‌های از کار افتاده برخورد کرده و باعث می‌شود که زباله‌های بیشتری در فضا ایجاد شود.
سرعت اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران چقدر خواهد بود؟
ماهواره‌های استارلینک اسپیس ایکس در مدار پایینی و در فاصله ۵۶۰ کیلومتری از زمین قرار می‌گیرند. به خاطر فاصله نسبتا اندک، اسپیس ایکس مدعی شده که تاخیر چیزی بین ۳۵ الی ۳۵ میلی ‌ثانیه خواهد بود. این یعنی سرعت اینترنت استارلینک برای آماده سازی اکثر وظایف اینترنتی، مثلا برای تجربه بازی‌های آنلاین، کافی خواهد بود. سرعت دانلود هم بسیار بالا بوده و حدودا به ۱ گیگابایت بر ثانیه می‌رسد. اسپیس ایکس  هنوز اطلاعات مربوط به سرعت آپلود را به اشتراک نگذاشته است.
برای مقایسه باید گفت که سرویس اینترنت ماهواره‌ای HughesNet که همین حالا مشغول به کار است، سرعت دانلودی معادل ۲۵ مگابیت بر ثانیه ارائه می‌کند و تاخیرش نیز با تفاوتی بسیار چشمگیر به ۶۰۰ میلی‌ ثانیه می‌رسد.
اخیرا یک صفحه در انجمن ردیت ایجاد شد که مدعی می‌شود نخستین تست‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، سرعت دانلود ۳۷ الی ۶۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود بین ۴.۵ الی ۱۷.۷۰ مگابیت بر ثانیه را نشان داده‌اند. اما اسپیس ایکس واکنشی به موضوع نشان نداده و این ارقام را به صورت رسمی تایید نکرده. از سوی دیگر خبرگزاری CNN در یکی از مقالات خود به ایمیلی دست پیدا کرده که ظاهرا توسط بتا تسترهای استارلینک فرستاده شده و در آن آمده سرعت «بین ۵۰ مگابیت بر ثانیه الی ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه است و تاخیر بین ۲۰ الی ۴۰ میلی ‌ثانیه.» در بخشی دیگر از همین ایمیل آمده که استارلینک قصد دارد سرعت و تاخیر را طی ماه‌های پیش رو بهبود ببخشد.
تعداد ماهواره‌های استارلینک در فضا 
این کمپانی نخستین ماهواره‌های آزمایشی خود را در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب کرد. بعد از این هم شاهد ارسال ۶۰ ماهواره رسمی استارلینک در سال ۲۰۱۹ بودیم، اسپیس ایکس حدودا ۱۰۰۰ ماهواره به مدار زمین فرستاده است. آخرین پرتاب‌ها نیز در ماه ژانویه و فوریه ۲۰۲۱ انجام شدند. به مرور زمان، اسپیس ایکس می‌خواهد هر سه ماه یک‌ بار حداقل یک موشک فالکون به مدار زمین بفرستد که ۶۰ ماهواره در هر کدام تعبیه شده است.
اسپیس ایکس تا کنون جواز کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FFC) را برای ارسال ۱۲ هزار ماهواره استارلینک دریافت کرده است. اساسا این ماهواره‌ها یک «صورت فلکی استارلینک» را در آسمان شکل خواهند داد. البته اسپیس ایکس دوست دارد تعداد ماهواره‌ها را حتی از این هم بیشتر کند. در نهایت «صورت فلکی استارلینک» ممکن است شامل ۴۲ هزار ماهواره در مدار زمین باشد.
نتیجه گیری
 با در نظر گرفتن تحریمات زمان آمدن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به ایران ممکن است مدتی طول بکشد. اسپیس ایکس قصد دارد تمام جهان را با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک پوشش دهد تا تمام مردم جهان در تمام نقاط در هر کجا که هستند بتوانند از اینترنت پر سرعت بهره مند شوند.

با بهترین زیروکلاینت شکل دیگری از امنیت را تجربه کنید

چندی قبل اولین زیروکلاینت برای رسیدگی به چالش‌های امنیتی و پیچیدگی محیط‌های کاری به دنیای فناوری معرفی شد. امروزه، موارد استفاده از زیروکلاینت‌ها در حال رشد است، چرا که تیم‌های فناوری اطلاعات در تلاش برای ساده‌سازی استراتژی‌های مدیریتی خود هستند و شرکت‌ها بیش از هر زمان دیگری بر امنیت تمرکز کرده اند. زیروکلاینت یک راهکار نوآورانه‌ است که زیرساخت‌ رایانه‌های سنتی را به یک مدل محاسباتی متمرکز تغییر می‌دهد. در این راهکار، کاربران رایانه‌های سنتی یا لپ تاپ های شخصی را با زیروکلاینت جایگزین می‌کنند تا دسکتاپ‌ را از طریق یک سرور راه دور به کاربران ارائه دهند.

زیروکلاینت‌ مطمئن‌ترین، آسان‌ترین، کم‌مصرف‌ترین و ایمن‌ترین راهکار موجود در نظر گرفته می‌شود. همه این شرایط منجر به پذیرش فزاینده زیروکلاینت‌ها در میان صنایعی شده است که ممکن است در گذشته هرگز این فناوری را در نظر نمی‌گرفتند. اساسا زیروکلاینت یا اکسس ترمینال از یک پردازنده، مانیتور، صفحه کلید و ماوس تشکیل شده است که در چندین اشکال مختلف در دسترس هستند. آن‌ها کاملا به سرور پشتیبان وابسته‌اند و از این رو نمی‌توانند مستقل کار کنند. در این مقاله بهترین زیروکلاینت را به شما معرفی می‌کنیم و مزایای آن‌ها را شرح می‌دهیم.

نگاهی به زیروکلاینت‌ها

در زیروکلاینت یا اکسس ترمینال- برخلاف تین کلاینت – هیچ CPU، حافظه، رم، قطعات متحرک و سیستم عاملی وجود ندارد. زیروکلاینت فقط یک پردازنده با سیستم عامل داخلی دارد و به عنوان یک دروازه‎ ورودی و خروجی عمل می‌کند. آن‌ها ورودی / عملکرد کاربر را از صفحه کلید، ماوس و غیره به سرور ارسال می‌کنند. سرور این داده‌ها را به صورت تصویر (پیکسل) دریافت کرده و روی مانیتور نمایش می‌دهد. در این حالت پردازش کاملا در سمت سرور انجام می‌شود. در اینجا ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که زیروکلاینت ها چقدر انعطاف پذیرند؟ اکسس ترمینال برای اجرای یک برنامه در یک زمان ساخته شده است. به عنوان مثال، اگر بخواهیم دو محیط RDS و VMware Horizon را از یک نقطه پایانی اجرا کنیم، به تین کلاینت نیاز داریم.

بهترین زیروکلاینت ها کدامند؟

زیروکلاینت vCloudpoint V1

این دستگاه یکی از بهترین زیروکلاینت های شرکت vCloudpoint است که بیشترین محبوبیت را میان کاربران پیدا کرده است. این دستگاه عملکرد قابل قبولی را در حفظ اطلاعات کاربران و امنیت ارائه می‌دهد. سایز و ابعاد کوچک زیروکلاینت V1 به شما این امکان را می‌دهد تا آن را در پشت مانیتور خود نصب کنید. این دستگاه دارای چهار پورت USB است و از پروتکل ارتباطی DDP پشتیبانی می‌کند. همچنین، پخش تصاویر در این دستگاه به‌ صورت FULL HD ارائه می‌شود و بی نهایت کاربر امکان استفاده از ویژگی‌های منحصر به فرد آن را دارند.

زیروکلاینت +TCpoint R1

از بزرگ ترین مزیت زیروکلاینت +TCpoint R1 می‌توان به پشتیبانی آن از انواع پروتکل‌ها اشاره کرد. این دستگاه دارای دو خروجی تصویر HDMI و  VGAو همچنین دو پورت شبکه است. قابلیت پشتیبانی از حافظه های داخلی mSATA و SATA را دارد و رم آن از نوع DDR4 می‌باشد. با استفاده از این زیروکلاینت در بستر سیتریکس می‌توانید کارهای گرافیکی سنگین را بدون کوچک‌ترین اختلالی انجام دهید.

زیرو کلاینت NOPC RF

این زیروکلاینت از پروتکل ارتباطی Rfx و همینطور انواع سیستم‌عامل‌ها پشتیبانی می‌کند. قابلیت PC-Sharing در این دستگاه به خوبی قابل مشاهده است و برای هر کاربر به صورت مجزا یک IP اختصاص می‌دهد. تجربه‌ی کاربری منحصربه‌فرد در کنار قیمت پایین آن، سبب وجه تمایز چشم‌گیر این محصول نسبت به سایر زیروکلاینت‌ها شده است. لازم به ذکر است که زیروکلاینت NOPC RF دارای پورت های Audio, HDMI, Mic, VGA, WIFI می‌باشد.

خلاصه‌ای از عملکرد بهترین زیروکلاینت ها

اکسس ترمینال دارای یک ریزپردازنده ویژه است که قادر به رمزگشایی و ارائه ارتباطات ارسال شده از سرورهایی است که به آن متصل می‌شوند. به همین ترتیب سرور صفحه نمایش کاربر را با هر گونه تغییر در حرکات ماوس و کلیک به روز می‌کند. بنابراین، اگر کاربر منوی استارت را باز کند و روی کلمه پردازش کلیک کند، این کار به سرور ارسال و سپس پردازش تغییرات به زیروکلاینت ارسال می‌شود. این فرآیند یکپارچه باعث می‌شود به نظر برسد که برنامه روی زیروکلاینت اجرا می‌شود، در حالی که در واقع اجرای برنامه بر روی سرور انجام می‌شود.

مزایای استفاده از بهترین زیروکلاینت ها

هنگام پیاده‌سازی VDI در زیرساخت فناوری اطلاعات، مدیران IT باید تصمیم بگیرند که کدام تین کلاینت یا زیروکلاینت را با کامپیوتر سنتی خود جایگزین کنند. هنگام تحقیق در مورد بهترین زیروکلاینت ها، با موارد فراوانی در بازار مواجه خواهید شد که به نظر می‌رسد همه آن‌ها مزایا و مشکلات خاص خود را دارند. مزایای استفاده از این دستگاه را در ادامه مشاهده می‌کنید.

1) سازگاری

اولین جنبه‌ای که هنگام خرید بهترین زیروکلاینت باید در نظر بگیرید سازگاری است. هر زیروکلاینتی که استفاده می‌کنید باید با محیط VDI شما سازگار باشد. به عنوان مثال، اگر از یک محیط Citrix استفاده می‌کنید، باید مطمئن باشید که دستگاه‌های شما از Citrix پشتیبانی می‌کنند. اگر از محیط Microsoft VDI استفاده می‌کنید، باید مطمئن شوید که دستگاه شما از مایکروسافت پشتیبانی می‌کند. قطعا دوست ندارید پس از نصب متوجه شوید که نمی‌توانید زیروکلاینت‌ها را در زیرساخت IT  خود پیاده‌سازی کنید، چرا که دستگاه‌ها با هایپروایزر شما سازگار نیستند!

2) عملکرد

شما می‌خواهید زمان راه اندازی دسکتاپ در عرض چند ثانیه اتفاق بیفتد، درست مانند یک کامپیوتر معمولی. بسیاری از مدیران فناوری اطلاعات می‎خواهند از پردازنده‌ای استفاده کنند تا داده‌ها را به طور موثر پردازش کند. پشتیبانی از مانیتور دوگانه نیز مهم است، زیرا امروزه بسیاری از افراد در حین کار به مانیتور دوگانه نیاز دارند. بررسی اینکه دستگاه دارای قابلیت پشتیبانی از نمایشگرهای دوگانه است، بسیار ضروری می‌باشد. علاوه بر این، هیچ‌کس از تماشای ویدیوهای پیکسلی لذت نمی‌برد، بنابراین توصیه می‌شود که زیروکلاینت حداکثر وضوح 1920 در 1200 را پشتیبانی و نیازهای بصری سطح بالا را برآورده کند.

3) سادگی

هیچ کس از پیچیدگی‌ها لذت نمی‌برد، به خصوص وقتی صحبت از محیط IT شما می‌شود. این موضوع در مورد زیروکلاینت‌ها صدق می‌کند. استفاده از زیروکلاینت باید آسان باشد. مدیریت باید ساده باشد و شما باید بتوانید به راحتی دستگاه‌ها را راه اندازی، استفاده و مدیریت کنید.

4) مقیاس پذیری

مقیاس پذیری چیزی است که همه شرکت‌ها باید آن را بدانند. اگر شرکت شما در حال رشد است، باید مطمئن شوید که زیرساخت فناوری اطلاعات شما مقیاس پذیر باشد که این شامل زیروکلاینت‌ها می‌شود. این دستگاه‌ها باید بتوانند در هر محیطی، از مقیاس کوچک تا بزرگ راه اندازی شوند. همچنین باید از سرعت‌های شبکه چندگانه پشتیبانی کنند، زیرا هرگز نمی‌دانید چه زمانی قرار است شرایط در زیرساخت شما تغییر کند.

5) مصرف برق

یکی از مزایای مهم بهترین زیروکلاینت نسبت به کامپیوترهای سنتی کاهش چشمگیر مصرف برق آن هاست و مهم است که اطمینان حاصل شود که زیروکلاینت به این کاهش قدرت کمک می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که ممکن است بخواهید هنگام خرید زیروکلاینت‌ها در نظر بگیرید، امکان برنامه ریزی دستگاه‌ برای خاموش شدن خودکار پس از ساعات کاری و بوت شدن قبل از شروع روز کاری است که باعث افزایش صرفه جویی در مصرف برق می‌شود.

آیا زیروکلاینت سطح بالاتری از امنیت را ارائه می‌دهد؟

بله. زیروکلاینت سطح امنیتی بالاتری را به مشتریان ارائه می‌دهد. زیرا هیچ چیز در خود دستگاه ذخیره نمی‌شود و به همین دلیل محافظت از دستگاه راحت‌تر می‌شود. در حالی که در رایانه‌های سنتی به دلیل قطعاتی که دارند ممکن است سطوحی از تهدیدهای مختلف وجود داشته باشد. هیچ سیستم عاملی از جمله لینوکس یا ویندوز در زیروکلاینت‌ها وجود ندارد و این ویژگی عملا از دستگاه در مقابل حملات و تهدیدات محافظت می‌کند. هیچ چیزی برای حمله بدافزار وجود ندارد. در عوض داده‌های ارزشمند به طور ایمن در مرکز داده ذخیره شده و از طریق پروتکل‌های رمزگذاری شده برای کاربران نمایش داده می‌شود.

نتیجه گیری

سازمان‌ها نیاز دارند تا استفاده از زیروکلاینت‌ها را در برنامه‌های خود جای دهند. با افزایش تهدیدات سایبری، شرکت‌ها به امنیت داده‌ها نیاز دارند و این امر می‌تواند با بهترین زیروکلاینت محقق شود. همچنین، اکسس ترمینال یک محیط VDI با کاربری آسان و راحت را فراهم می‌کند و در عین حال به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش دهند و در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. ما در حال حاضر شاهد استفاده از زیروکلاینت‌ها در صنایع مختلف هستیم. در آینده نیز شرکت‌های کوچک و بزرگ به منظور پیشرفت هرچه بیشتر، تاکید زیادی بر امنیت و مدیریت خواهند داشت. زیروکلاینت آماده است تا این نیازها را به روشی مقرون به صرفه برای شما برآورده کند.

پروتکل SSH چیست و چه کاربردی در امنیت شبکه دارد؟

پروتکل SSH یا Secure Shell یک پروتکل ارتباطی شبکه‌ای است که دو کامپیوتر را قادر می‌سازد تا با یکدیگر ارتباط رمزگذاری شده برقرار کنند. یکی از ویژگی‌های مهم SSH این است که موجب می‌شود که یک سرور و یک کلاینت با یک دیگر ارتباط رمز گذاری شده برقرار کنند. SSH یک پروتکل مدیریت از راه دور است. که به کاربران امکان دسترسی، کنترل و اصلاح سرورهای راه دور خود را از طریق اینترنت می‌دهد. سرویس SSH به عنوان جایگزینی امن برای Telnet رمزگذاری شده ایجاد شده است و از تکنیک‌های رمزنگاری استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل کند که تمام ارتباطات به سرور از راه دور به صورت رمزگذاری شده انجام می‌شود.
پروتکل SSH چیست؟
SSH اغلب برای ورود به سیستم و انجام عملیات در رایانه‌های راه دور استفاده می‌شود، اما ممکن است برای انتقال داده نیز به کار گرفته شود. SSH که با نام‌های Secure Shell یا Secure Socket Shell نیز شناخته می‌شود، یک پروتکل شبکه است که به کاربران، به ویژه مدیران سیستم، راهی امن برای دسترسی به رایانه از طریق یک شبکه امن می‌دهد.
کاربرد پروتکل SSH
سرویس SSH مکانیزمی برای احراز هویت یک کاربر از راه دور، انتقال ورودی‌ها از کلاینت به میزبان و بازگرداندن خروجی به مشتری ارائه می‌دهد. علاوه بر ارائه رمزگذاری قوی، SSH به طور گسترده توسط مدیران شبکه برای مدیریت سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی از راه دور استفاده می‌شود و آن‌ها را قادر می‌سازد تا از طریق شبکه به رایانه دیگری وارد شوند، دستورات را اجرا کنند و فایل‌ها را از یک رایانه به رایانه دیگر منتقل کنند.
SSH همچنین به مجموعه ابزارهایی اشاره دارد که پروتکل SSH را پیاده سازی می‌کنند. Secure Shell احراز هویت رمز عبور قوی، احراز هویت کلید عمومی، و همچنین ارتباطات داده رمزگذاری شده، بین دو کامپیوتری که از طریق یک شبکه باز مانند: اینترنت متصل می‌شوند را فراهم می‌کند.
معرفی 3 تکنیک‌ مختلف رمزگذاری
مزیت قابل توجه ارائه شده توسط SSH نسبت به پیشینیان خود، استفاده از رمزگذاری برای اطمینان از انتقال امن اطلاعات بین میزبان و مشتری است. پروتکل SSH از سه روش متفاوت برای رمزگذاری استفاده می‌کند:
رمز گذاری متقارن
رمز گذاری نامتقارن
هش کردن
 رمزگذاری متقارن
رمزگذاری متقارن شکلی از رمزگذاری است که در آن یک کلید مخفی هم برای رمزگذاری و هم برای رمزگشایی استفاده می‌شود. در واقع، هر کسی که کلید را در اختیار دارد می‌تواند پیامی را که منتقل می‌شود رمزگشایی کند. رمزگذاری متقارن اغلب کلید مشترک یا رمزگذاری مخفی مشترک نامیده می‌شود. هم کلاینت و هم سرور، کلید مخفی را با استفاده از یک روش توافق شده استخراج می کنند. در این روش، یک کلید انفرادی برای رمزگذاری پیام‌های ارسال شده از سرور و یک کلید مشابه برای رمزگشایی داده‌ها در هدف خود، استفاده می‌شود.
رمزگذاری نامتقارن
بر خلاف رمزگذاری متقارن، رمزگذاری نامتقارن از دو کلید مجزا برای رمزگذاری و رمزگشایی استفاده می‌کند. این دو کلید با نام‌های کلید عمومی و کلید خصوصی شناخته می‌شوند. هر دو این کلیدها با هم یک جفت کلید عمومی-خصوصی را تشکیل می‌دهند.
هنگامی که یک ارتباط متقارن ایمن برقرار شد، سرور از کلید عمومی کلاینت برای تولید، چالش و انتقال آن به مشتری برای احراز هویت استفاده می‌کند. اگر کلاینت بتواند پیام را با موفقیت رمزگشایی کند، به این معنی است که کلید خصوصی مورد نیاز برای اتصال را در خود نگه می‌دارد.
رمزگذاری نامتقارن تا حدی پیچیده‌تر از استراتژی امنیتی متوازن است. برای این تکنیک، از دو کلید مجزا برای به هم زدن رمزگشایی استفاده می‌شود. برای دریافت این ارتباط از کلید عمومی و کلید خصوصی استفاده می‌شود. کلید عمومی را می‎توان به هر کسی ارائه کرد، اما کلید خصوصی به ندرت به اشتراک گذاشته می‌شود. هر پیامی که با استفاده از کلید عمومی یک سازمان درهم می‌آید باید با استفاده از کلید خصوصی حذف شود. کلید خصوصی روی مشتری SSH نگهداری می‌شود، در حالی که کلید عمومی روی سرور پروتکل SSH باقی می‌ماند.
هش کردن
هشینگ یکی دیگر از روش‌های معروف رمزنگاری است که در آن از اعداد و حرف برای رمزنگاری استفاده میشود. اعداد و حروف به صورت نامفهوم در کنار هم قرار میگیرند، اما در هر کدام محتوایی نگهداری میشود، که پس از رمزگشایی قابل استفاده هستند.
تولید هش رمزنگاری از یک ورودی داده شده آسان است، اما تولید ورودی از هش غیرممکن است. این بدان معناست که اگر یک کلاینت ورودی صحیح را داشته باشد، می‌تواند هش رمزنگاری را ایجاد کند و مقدار آن را برای بررسی کند.
SSH از هش برای تایید صحت پیام‌ها استفاده می‎کند. این کار با استفاده از HMACها یا کدهای احراز هویت پیام مبتنی بر هش انجام می‌شود. این موضوع تضمین می‌کند که دستور دریافت شده به هیچ وجه دستکاری نمی‌شود. HMACها می‌‎توانند پیام‎‌ها را به طور کامل و بدون تغییر منتقل کنند. هنگام استفاده از یک کار هش، هر پیامی که باید ارسال شود باید حاوی چیزی باشد که ما آن را MAC می‎‎‌نامیم.
احراز هویت کاربر
آخرین مرحله قبل از دسترسی کاربر به سرور، احراز هویت اعتبار اوست. برای این کار، اکثر کاربران SSH از رمز عبور استفاده می‌کنند. از کاربر خواسته می‌شود نام کاربری و پس از آن رمز عبور را وارد کند. این اعتبارنامه‌ها به طور ایمن از طریق تونل رمزگذاری شده متقارن عبور می‌کنند. بنابراین هیچ شانسی برای گرفتن آن‌ها توسط شخص ثالث وجود ندارد.
پروتکل SSH چگونه کار می‌کند؟
رمزنگاری کلید عمومی برای رمزگذاری داده‌ها با استفاده از پروتکل SSH صورت میگیرد. این بدان معنی است که وقتی یک اتصال برقرار شود، داده‌ها توسط رمزنگاری متقارن رمزگذاری می‌شوند. فقط سیستم‌هایی که از طریق این اتصال متصل هستند، کلید رمزگذاری را می‌دانند. هنگامی که افراد غیر مجاز وارد شبکه می‌شوند، رمزگذاری این افراد را رد می‌کند. این امر دیدن و سرقت داده‌ها، مانند رمزهای عبور مهم را غیرممکن می‌کند.
چرا از پروتکل SSH استفاده کنیم؟
البته SSH امنیت زیادی را برای توزیع داده‌ها و ارتباط بین رایانه‌های مختلف ارائه می‎دهد که یک مزیت بزرگ است. علاوه بر این، مزیت اصلی SSH این است که احراز هویت با یک جفت کلید عمومی و مخفی امکان پذیر است. این اجازه می‌دهد تا برنامه‌های SSH به طور خودکار بدون نیاز به رمز عبور استفاده شوند.
علاوه بر این، هر سیستمی که کلید عمومی به آن اختصاص داده شده است، می‌تواند با استفاده از کلید مخفی نیز وارد سیستم شود. اگر مالک، تصمیم به تغییر رمز عبور کلید مخفی داشته باشد، هیچ خطری جفت کلید را تهدید نخواهد کرد. SSH جایگزین پروتکل‌های قدیمی‌تر مانند telnet می‌شود که از رمزگذاری استفاده نمی‌کردند. بنابراین SSH بسیار امن‌تر است.
نتیجه گیری
پروتکل SSH یک پروتکل شبکه رمزنگاری است که به دو رایانه اجازه می‌دهد تا با یک شبکه ناامن مانند؛ اینترنت ارتباط برقرار کرده و داده‌ها را به اشتراک بگذارند. برای ورود به یک سرور راه دور برای اجرای دستورات و انتقال داده ها از یک ماشین به ماشین دیگر استفاده می‌شود. (SSH) یک پروتکل شبکه رمزنگاری برای عملیات ایمن خدمات شبکه، در یک شبکه ناامن است. برنامه‌های کاربردی SSH بر اساس معماری سرویس گیرنده-سرور است که یک نمونه سرویس گیرنده SSH را به یک سرور SSH متصل می‌کند. ویژگی‌های امنیتی آن به طور گسترده توسط مدیران شبکه برای مدیریت سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی از راه دور استفاده می‌شود.

مدیریت آسان برنامه‌ها را با نرم افزار App Volumes تجربه کنید

نرم افزار App Volumes یکی از محبوب ترین محصولات کمپانی VMware است که برای استفاده از نرم افزارها و برنامه‌ها در ماشین‌های مجازی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی این نرم افزار مدیریت اپلیکیشن‌ها در ماشین های مجازی است و طبیعتا بیشترین استفاده را در VDI دارد.
انتقال برنامه‌ها و نرم افزارها به دسکتاپ مجازی یکی از چالش های بزرگی است که مدیران IT در بحث VDI با آن مواجه هستند. ارائه برنامه‌ها به دسکتاپ‌های دائمی و موقت به استراتژی‌های متنوعی نیاز دارد. به ویژه که نصب برنامه‌ها روی دسکتاپ موقت می‌تواند چالش برانگیز باشد. بخشی از چالش محیط دسکتاپ مجازی، مدیریت برنامه‌هاست، به خصوص وقتی که این محیط‌ گسترش میابد و بخش بزرگی از دیتاسنترهای داخلی و به فضای ابری منتقل می‌شوند. اینجاست که نرم افزار App Volumes وارد می‌شود و مدیریت برنامه‌ها را در محیط دسکتاپ مجازی آسان می‌کند.
کمپانی‌های بزرگی در سراسر جهان محصولاتی را برای رفع چالش‌های VDI به بازار ارائه کرده‌اند و یکی از این شرکت‌ها (Cloud Volumes) در آگوست 2014 توسط VMware خریداری شد. دستاور این شرکت بهApp Volumes تغییر نام یافت و به عنوان بخشی از مجموعه Horizon در دسامبر عرضه شد. در این مقاله به معرفی نرم افزار App Volumes می‌پردازیم و اثرات مطلوب آن را در فرایند مدیریت برنامه بررسی می‌کنیم.
آشنایی با نرم افزار App Volumes و اجزای آن
App Volume مجموعه ای از برنامه‌ها و راه حل‌های مدیریتی برای محیط‌های مجازی VMware Horizon،Citrix Virtual Apps and Desktops و RDSH است. همانطور که اشاره کردیم، این نرم افزار یکی از محصولات برنامه VMware است که برای مدیریت برنامه‌ها در ماشین‌های مجازی (VM) طراحی و تولید می‌شود. لایه‌های نرم افزار App Volumes با عنوان App Stacks شناخته می‌شوند. App Stacks ماشین‌های مجازی با سیستم عامل‌های مختلف هستند و از آن‌ها برای راه اندازی برنامه‌ها در دسکتاپ مجازی استفاده می‌شود.
App Stacks از Windows 7 و Windows Server 2008 R2 پشتیبانی می‌کند. بنابراین می‌توان از آن‌ها برای راه اندازی برنامه‌ها در دسکتاپ مجازی و محیط های محاسباتی مبتنی بر سرور مانند XenApp، Microsoft RDSH و Horizon Application Remoting استفاده کرد. اگرچه نسخه های جدیدتر ویندوز در این میان ذکر نشده است، اما هنگام استفاده از App Stacks در ویندوز 8.1 مشکلی گزارش نشده است.
App Stacks هنگام ورود کاربر به کامپیوتر متصل می‌شود و فقط نسخه‌های دسکتاپ ویندوز از آن پشتیبانی می‌کند. اگر می‌خواهید با ویندوز سرور از نرم افزار App Volumes استفاده کنید، App Stacks باید در رایانه‌ها نصب شود. گفتنی است که از برنامه اپ والیوم در پلتفرم‌های مجازی سازی سایر شرکت‌ها از جمله Citrix و ویندوز سرورهای مایکروسافتی هم استفاده می‌شود. این برنامه سرعت تحویل برنامه‌ها را افزایش می‌دهد و باعث یکپارچه سازی برنامه‌ها و ساده سازی مدیریت آن‌ها می‌شود. همچنین هزینه‌های فناوری اطلاعات را تا 70 درصد کاهش خواهد داد.
نرم افزار App Volumes چه کاری انجام می‌دهد؟
تحویل سریع خدمات
اپ والیوم با استفاده از شبیه سازها مشکلات سیستم عامل و برنامه‌ها را حل می‌کند. با انجام این کار، تمام اجزای بر حسب تقاضا بازسازی می‌شوند تا دسکتاپ و برنامه‌ها در توپولوژی زیرساخت ارائه و به دستگاه‌های مختلف تحویل داده شوند.
کاربرد و مدیریت آسان
این نرم افزار مدیریت بهینه را در محیط دسکتاپ مجازی و RDSH منتشر شده توسط VMware Horizon و Citrix Virtual Apps and Desktops ارائه می‌دهد. همچنین از قابلیت‌های مقیاس سازمانی مانند: به‌روزرسانی‌ها و وظایف ساده، بکاپ سریع و آسان و مدیریت برنامه‌ها پشتیبانی می‌کند.
کاهش چشمگیر هزینه‌های IT
اپ والیوم بدون اینکه هیچ گونه مداخله‌ای میان تجربه کاربر و هزینه‌ها ایجاد کند، از محیط دسکتاپ پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، به‌روزرسانی‌های بسیاری را ارائه می‌دهد و تامین یک به چند هزینه‌های ذخیره‌سازی و عملیاتی را کاهش می‌دهد.
ایجاد قابلیت اطمینان با یک معماری مدرن
برنامه‌ها سریع‌تر تهیه می‌شوند و در صورت نیاز برای تجربه کاربری بهتر قابلیت شخصی‌ سازی دارند.
اصول طراحی نرم افزار App Volume
نرم افزار App Volumes برای Horizon Cloud در Microsoft Azure با در نظر گرفتن مسیر حرکت مشتری طراحی شده است. این طراحی براساس 3 اصل زیر شکل گرفت:
در ابتدا مشتریان Horizon Cloud در Azure به راحتی از این نرم افزار استفاده کردند. مشتریان دیگر نیازی به راه اندازی و مدیریت سرورها، پایگاه های داده یا ذخیره سازی ندارند. همه این‌ها به صورت خودکار توسط VMware تهیه و مدیریت می‌شود.
دوم، این برنامه تضمین می‌کند که کاربران به راحتی عملکرد خود را در Horizon Cloud در Azure گسترش دهند. همچنین قابلیت‌ها و ابزارهایی را ایجاد کرده‌ است تا برنامه به فضای ابری منتقل شود.
در نهایت، سازگاری نسخه‌های داخلی و Azure همچنان حفظ شده است. در حال حاضر نرم افزار App Volumes یک راه حل ابری ترکیبی است. مهم نیست سازمان شما در کجای مسیر تحول دیجیتال خود قرار دارد، برای مدیریت بهتر برنامه‌های خود به این برنامه نیاز خواهید داشت.
مزایای کلیدی استفاده از نرم افزار App Volumes چیست؟
App Volume چندین مزیت عالی ارائه می‌دهد. معماری و محیط کاربری این نرم افزار به فناوری اطلاعات در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری کمک می‌کند. چگونگی آن را در ادامه توضیح می‌دهیم.
کاربری قدرتمند و مدیریت کاربران
این برنامه به روز رسانی و مدیریت برنامه‌ها و کاربران را در محیط دسکتاپ مجازی (VDI) آسان کرده است. سیاست‌های کاربری و مدیریت پروفایل دسترسی ایمن به دسکتاپ و برنامه‌ها را فراهم می‌کند. با این نرم افزار میتوانید چرخه برنامه‌ها را مدیریت کنید؛ از نصب و به روز رسانی تا جایگزینی.
ساخت و بهبود JMP
JMP نسل بعدی پلتفرم تحویل دسکتاپ و برنامه است که در VMware Horizon Enterprise قرار گرفته است. JMP از فناوری‌های Instant Clone، App Volumes و مدیریت محیط کاربری برای حل مشکلات سیستم عامل و برنامه‌ها و شخصی‌سازی کاربر استفاده می‌کند. با انجام این کار، تمام اجزا و قطعات بر حسب تقاضا بازسازی می‌شوند تا دسکتاپ‌ها و برنامه‌ها را در زیرساخت ارائه کنند.
کاهش هزینه‌های فناوری اطلاعات
نرم افزار App Volumes یک تجربه کاربری پایدار را در محیط‌های دسکتاپ ارائه می‌دهد و با انتقال کارآمد برنامه‌ها از یک دیسک مجازی به دسکتاپ یا سرور، هزینه‌های مدیریت را کاهش می‌دهد. با استفاده از این نرم افزار ظرفیت ذخیره‌سازی مورد نیاز خود را می‌توانید تا 70 درصد کاهش دهید، بدون اینکه بر منابع شبکه و محاسبات تاثیر بگذارد. اپ والیوم این امکان را فراهم می‌کند تا برنامه‌ها بدون تغییر زیرساخت‌های موجود ارائه شوند؛ در نتیجه هزینه‌های محاسباتی، شبکه و ذخیره‌سازی کاهش خواهد یافت.
آماده برای خدمات ابری
خدمات تحویل برنامه و مدیریت کاربر بر روی یک پلتفرم مبتنی بر ابر قرار گرفته اند. این خدمات یکپارچه شامل خدمات تحویل برنامه، مدیریت کاربر و نظارت برای محیط های ابری است.
چگونه App Volumes تجربه مدیریت برنامه شما را بهبود می بخشد؟
تمرکز VMware بر فناوری تحویل برنامه این امکان را می‌دهد که همچنان سیستم‌عامل از برنامه‌ها جدا باشد. این امر منجر به پیاده‌سازی آسان‌تر می‌شود و اجازه می‌دهد برنامه‌ها در صورت نیاز به دسکتاپ یا سرورها اضافه شوند (انعطاف پذیری بیشتر در راه اندازی برنامه). علاوه بر این، نرم افزار App Volumes به سمت یک رویکرد مدیریت برنامه جامع‌تر حرکت کرده و برنامه‌ها را در دیسک‌های مجازی نظارت می‌کند. این امر ضمن تسریع در تحویل و اجرای برنامه، عادت قدیمی انباشتن برنامه‌ها را از بین می‌برد.
VMware Horizon Cloud در Microsoft Azure به کاهش هر چه بیشتر هزینه‌های محاسباتی کمک می‌کند و با استفاده از آن نظارت سازمانی و گسترده محیط کاربر ایجاد می‌شود. علاوه بر این، VMware باApp Volumes 4 که در سرویس Horizon Cloud ادغام شده است، هزینه‌های عملیاتی مدیریت و ارائه برنامه‌های نسخه‌های قدیمی و جدید ویندوز را کاهش می‌دهد. با نرم افزار App Volumes می‌توان تمام برنامه‌ها را برای ایجاد حداکثر سازگاری مدیریت کرد. همه این خدمات در کنار قابلیت اشتراک‌گذاری Azure، هزینه‌های ذخیره‌سازی را کاهش می‌دهد.
جدیدترین نسخه نرم افزار App Volume
آخرین نسخه نرم افزار App Volumes در ژانویه 2020 برای کارهای مبتنی بر vSphere منتشر شد. این نسخه جدید قابلیت جدیدی به نام مدیریت ساده برنامه ها (SAM) را معرفی کرد که تمام فرآیند مدیریت چرخه برنامه‌ها را از صفحه کنترل Horizon بهینه می‌کند. امروزه، App Volumes 4 و قابلیت‌های آن مانند: مدیریت برنامه‌های ساده برای Horizon Cloud در Microsoft Azure در دسترس هستند!
با این نسخه، افرادی که از Horizon Cloud استفاده می‌کنند، می‌توانند اندازه و کمیت برنامه‌ها را در Azure کاهش دهند. به همین ترتیب هزینه‌های ذخیره‌سازی کاهش میابد و زمان کمتری صرف مدیریت و به‌روزرسانی خواهد شد. البته که با SAM زمان مدیریت برنامه‌ها به شدت کاهش خواهد یافت.
نتیجه گیری
App Volume همیشه یک افزونه عالی برای زیرساخت دسکتاپ مجازی بوده است. اما با انتشار نسخه جدید و نسخه‌های بعدی ارزش افزوده این برنامه افزایش یافته است. خبر خوب این است که آخرین ورژن نرم افزار App Volumes هنوز با ورژن دوم این برنامه و AppStacks کار می‌کند. بنابراین، اگر هنوز از نسخه‌های قبلی استفاده می‌کنید و می‌خواهید از این ویژگی‌های جدید بهره مند شوید، بررسی کنید که آیا واجد شرایط ارتقا به نسخه جدید اپ والیوم هست یا خیر!

مهم‌ترین کاربرد اینترنت اشیا در زندگی امروز

اینترنت اشیا (Internet of Things) اصطلاحی است که به ارتباط اشیا به یکدیگر و به انسان از طریق اینترنت اشاره دارد.کاربرد اینترنت اشیا گسترده است و برای ساده سازی، بهبود عملکرد، انجام کارها به صورت خودکار و  کنترل فرایندهای مخلتف استفاده می‌شود. اینترنت اشیاء به زبان ساده یعنی ارتباط حس‌گرها و دستگاه‌ها با شبکه اینترنت که از طریق این ارتباط و تعامل بین لوازم متصل به شبکه و کاربران دارای دسترسی مجاز به این شبکه، امکان مشاهده و کنترل لوازم متصل به شبکه برای کاربران آن فراهم می‌شود. شرکت‌هایی مانند: گوگل، اپل، سامسونگ و سایر شرکت‌ها، از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند.
کاربرد اینترنت اشیا در حیطه سلامتی
استفاده از ابزارهای پوشیدنی یا حسگرهای متصل به بیماران، به پزشکان این امکان را می‌دهد که بتوانند وضعیت بیمار را در خارج از بیمارستان و  در زمان واقعی نظارت کنند. اینترنت اشیا از طریق نظارت مداوم بر معیارهای خاص و هشدارهای خودکار علائم حیاتی آن‌ها را کنترل میکند. و به بهبود مراقبت از بیماران و پیشگیری از حوادث مرگبار در بیماران پر خطر کمک می‌کند.
اتصال سنسورها به بیمار در خانه به پزشکان این امکان را می‌دهد تا از بیماران از راه دور نظارت کنند. ناهنجاری مداوم پارامترها بلافاصله به پزشک هشدار می‌دهد و اقدام پیشگیرانه ایجاد می‌کند. پزشکان می‌توانند از این طریق برای نظارت بر بیماران در معرض خطر مانند: افراد مسن و کسانی که از بیماری‌های مزمن رنج می‌برند استفاده کنند. یکی دیگر از کاربرد اینترنت اشیا این است که از طریق آن می‌توان سوابق پزشکی و دسترسی بیمار را ساده‌ سازی کرد و داده‌ها را با سرعت بسیار زیاد در سراسر بخش‌ها در دسترس قرار داد. 
کاربرد اینترنت اشیا در محصولات کشاورزی
کیفیت خاک برای تولید محصولات مرغوب حیاتی است. اینترنت اشیا به کشاورزان امکان دسترسی به اطلاعات دقیق و ارزشمند از خاک را می‌دهد. از طریق حسگرهای اینترنت اشیا، می‌توان مقدار قابل توجهی از داده‌ها را در مورد وضعیت خاک به دست آورد. اطلاعاتی مانند: سطح اسیدیته، وجود برخی مواد مغذی، دما و بسیاری از خصوصیات شیمیایی دیگر، که به کشاورزان کمک می‌کند تا میزان آبیاری را کنترل کنند. مصرف آب را بهینه‌تر کنند و بهترین زمان برای شروع کاشت را مشخص کنند و حتی وجود بیماری‌ها را کشف کنند.
آبیاری هوشمند یکی از کاربرد اینترنت اشیا برای تنظیم و استفاده کارآمد از آب برای کشاورزی است. سیستم اینترنت اشیا تنها زمانی جریان آب را شروع می‌کند که خاک به سطح خشکی خاصی برسد. همچنین پس از رسیدن به سطح معینی از رطوبت، کار را متوقف می‌کند. این امر باعث کاهش هدر رفت آب ناشی از خطاهای انسانی می‌شود.
کاربرد اینترنت اشیا در هتل داری 
استفاده از اینترنت اشیا در صنعت هتلداری پیشرفت‌های جالبی در کیفیت ارائه خدمات به مسافران دارد. با اجرای کلیدهای الکترونیکی که مستقیما به دستگاه‌های تلفن همراه هر مهمان ارسال می‌شود، امکان خودکارسازی تعاملات مختلف وجود دارد.
از این رو، موقعیت مکانی میهمانان، ارسال پیشنهادها یا اطلاعات مربوط به فعالیت‌های مورد علاقه، انجام سفارشات به اتاق یا سرویس اتاق، شارژ خودکار حساب در اتاق یا درخواست لوازم بهداشتی شخصی، فعالیت‌هایی هستند که می‌توانند به راحتی از طریق برنامه‌های کاربردی یکپارچه با استفاده از فناوری اینترنت اشیا مدیریت شود. با استفاده از کلیدهای الکترونیکی، فرآیند چک‌ اوت خودکار می‌شود و اطلاعات مربوط به اتاق‌ها را بلافاصله در دسترس قرار می‌دهد.
شبکه هوشمند و صرفه جویی در انرژی با اینترنت اشیا
استفاده تدریجی از کنتورهای هوشمند انرژی یا کنتورهای مجهز به سنسور و نصب حسگرها در نقاط استراتژیک مختلف که از کارخانه‌های تولید به نقاط مختلف توزیع می‌رود، امکان نظارت و کنترل بهتر شبکه برق را فراهم می‌کند. با برقراری ارتباط دو طرفه بین شرکت ارائه دهنده خدمات و کاربر نهایی می‌توان اطلاعات بسیار با ارزشی را برای تشخیص عیوب، تصمیم گیری و تعمیر آن به دست آورد. همچنین امکان ارائه اطلاعات ارزشمند به کاربر نهایی در مورد الگوهای مصرف و بهترین راه‌های کاهش یا تنظیم مصرف انرژی را فراهم می‌کند.
مدیریت تعمیر و نگهداری
یکی از حوزه‌هایی که کاربرد فناوری اینترنت اشیا در آن بسیار گسترده است، مدیریت تعمیر و نگهداری است. از طریق ترکیب سنسورها و نرم‌افزارهای تخصصی در مدیریت نگهداری CMMS/EAM، ابزاری چند منظوره به دست می‌آید که استفاده از آن می‌تواند در رشته‌ها و شیوه‌های متعددی با هدف افزایش عمر مفید دارایی‌های فیزیکی و در عین حال تضمین قابلیت اطمینان دارایی‌ها اعمال شود. 
هوشمندسازی خانه‌ها با اینترنت اشیا
یکپارچه سازی خانه‌های هوشمند، مهم‌ترین کاربرد اینترنت اشیا است. یک خانه هوشمند از حسگرها برای کنترل و حفظ روشنایی، مدیریت منابع و سیستم‌های امنیتی استفاده می‌کند. خانه هوشمند یک نسخه کوچک‌تر و مستقل از یک شهر هوشمند است. نمونه‌ای از سیستم خانه‌های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا، جارویس مارک زاکربرگ است. سیستم خانه هوشمند زاکربرگ از پردازش زبان طبیعی برای پردازش متنی دستورات صوتی استفاده می‌کند. او سوئیچ‌های اینترنتی دارد تا وسایلی را که به آن‌ها وصل شده‌اند کار کنند. سیستم امنیتی او از تشخیص چهره برای آگاه کردن خانواده از هویت بازدیدکنندگانشان استفاده می‌کند.
شهرهای هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا
شهرهایی که از حسگرها و فناوری سلولی یا بی‌سیم استفاده می‌کنند. جنبه‌های مختلفی وجود دارد که در آن‌ها می‌توان اینترنت اشیا را در عملکرد یک شهر گنجاند:
مدیریت ترافیک: حسگرها در جاده‌ها و علائم ترافیکی داده‌ها را به سیستم‌های اینترنت اشیا ارسال می‌کنند. این داده‌ها که در طول زمان انباشته شده‎ اند، به مقامات اجازه می‌دهند تا الگوهای ترافیک و ساعات اوج مصرف را تجزیه و تحلیل کنند. مسافران می‌توانند از این اطلاعات برای تشخیص مناطق شلوغ و مسیرهای جایگزین استفاده کنند.
پایش آلودگی: یکی از مشکلات مبرمی که هر کشور در جهان با آن مواجه است آلودگی هوا است. با سنسورهای موجود، می‌توان به راحتی پارامترهایی مانند: دما، سطح CO2، دود و رطوبت را اندازه گیری کرد. شهرهای هوشمند از این روش برای جمع‌آوری داده‌ها در مورد کیفیت هوا، توسعه روش‌های کاهش آلودگی هوا استفاده می‌کنند.
مدیریت منابع: بزرگ‌ترین عوامل در تصمیم گیری در مورد زیست پذیری یک شهر مدیریت زباله، آب و برق است. با مدیریت آب، سنسورها به صورت داخلی یا خارجی به کنتورهای آب متصل می‌شوند. این حسگرها اطلاعاتی را برای درک الگوهای مصرف ارائه می‌دهند. آن‌ها عیب‌ها در حین انجام کار را تشخیص می‌دهند و به طور خودکار اقدام لازم را آغاز می‌کنند. 
راه حل‌های پارکینگ: مشکلات پارک، اگرچه ناچیز به نظر می‌رسند، نقش مهمی در مدیریت ترافیک دارند. راه ‌حل‌های پارک هوشمند اطلاعات را با سرعت بالا در مورد فضاهای خالی موجود  در اختیار رانندگان قرار می‌دهند.
مدیریت زیرساخت: زیرساخت‌های عمومی مانند: چراغ‌های خیابانی، جاده‌ها، پارک‌ها و خطوط گازرسانی هزینه زیادی برای نگهداری دارند. انجام تعمیرات در هر یک از این موارد باعث اختلال در عملکرد روزمره می‌شود. سیستم‌های نگهداری و نظارت مبتنی بر اینترنت اشیا هنگام تجزیه و تحلیل الگوها به دنبال نشانه‌های ساییدگی و پارگی هستند. این رویکرد پیشگیرانه می‌تواند در هزینه‌های یک شهر صرفه جویی زیادی کند.
مدیریت بلایا: از اینترنت اشیا می‌توان برای اتصال مناطق مستعد بلایا به یک سیستم اطلاع رسانی استفاده کرد. برای مثال، یک آتش سوزی جنگلی را می‌توان قبل از اینکه خارج از کنترل شود شناسایی و مهار کرد.
نتیجه گیری
امروزه کاربرد اینترنت اشیا بسیار زیاد است. IoT شبکه‌ای از دستگاه‌ها می‎باشد که داده‌ها را از یک پلتفرم تغذیه می‌کند تا ارتباطات را به صورت کنترل خودکار امکان پذیر کند. اینترنت اشیا ماشین‌ها را به ماشین‌های دیگر و همچنین افراد متصل می‌کند. اینترنت اشیا در درجه اول شی فیزیکی را به دیجیتال متصل می‌کند. این ارتباط یکپارچه بین ماشین‌ها، انسان‌ها و داده‌ها به این معنی است که اینترنت اشیا فرآیندها را به صورت ساده بهبود می‌بخشد و خودکار می‌کند.