thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

راه اندازی سیستم مانیتورینگ؛ یکی از اصول اساسی مدیریت شبکه

امروزه استفاده از تکنولوژی در حوزه‌های مختلف بسیار رایج شده‌است و عملکرد بهینه تجهیزات، شبکه‌ها و سیستم‌ها کلید موفقیت کسب و کارها محسوب می‌شود. هرچه خدماتی که به مشتریان خود ارائه می‌دهید بهتر باشد، کسب و کار شما بیشتر رشد خواهد کرد. حتی اگر تکنولوژی های روز دنیا یک عنصر ضروری برای شرکت‌ها باشد، به این معنی نیست که خطاناپذیر باشند. گاهی این خطاها باعث ایجاد موقعیت‌های بحرانی می‌شوند و ما می‌دانیم که این اشتباهات همیشه رایج بوده‌اند. بنابراین، کنترل عملکرد برای شرکت‌هایی با زیرساخت رایانه‌ای ضروری است تا خطای احتمالی در نهایت کم ترین تاثیر خود را بر کاربران داشته باشد. راه اندازی سیستم مانیتورینگ راه حلی برای جلوگیری از این مشکلات است.

چرا به یک سیستم مانیتورینگ نیاز دارید؟

برای شناسایی و جلوگیری از خطاها، راه اندازی سیستم مانیتورینگ خوب بسیار مفید خواهد بود. مانیتورینگ سیستم نظارتی قدرتمندی را در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آن مدیریت بهتری را تجربه خواهید کرد. سیستم‌های مانیتورینگ وظیفه مدیریت بخش‌های مختلف شرکت از جمله: سخت‌افزار، شبکه‌ها و ارتباطات، سیستم‌های عامل و برنامه‌ها را بر عهده دارند. علاوه بر این، شرکت‌ها نیاز دارند تا مشکلات احتمالی را حتی قبل از وقوع شناسایی کنند.

مزایای راه اندازی سیستم مانیتورینگ

یک سیستم مانیتورینگ باید بتواند بر تمام دستگاه‌ها، زیرساخت‌ها، برنامه‌ها و خدمات نظارت کند. این بدان معناست که یک سیستم نظارتی خوب به افزایش بهره‌وری کمک خواهد کرد و این کار را از چندین جنبه انجام می‌دهد. این ها مزایایی است که از یک سرویس مانیتورینگ انتظار می‌رود:

دستگاه‌ها و سیستم‌های مانیتورینگ استفاده از سخت افزار را بهبود می‌بخشد؛ به این معنی که سیستم از طریق کنترل عملکرد امکان استفاده از تمام منابع سخت افزاری را برای شما فراهم می‌کند. به عنوان مثال، اگر رایانه یا هر دستگاهی دچار مشکل شود، ابزار مانیتورینگ آن را فورا شناسایی می‌کند و نسبت به تعمیر آن هشدار می‌دهد.

سیستم مانیتورینگ نه تنها از بروز حوادث جلوگیری می‌کند، بلکه به شما امکان می‌دهد سریع تر خطاها را شناسایی کنید. اگر یک مشکل را به سرعت تشخیص دهید یا حتی از آن جلوگیری نمایید، می‎توانید در زمان و هزینه شرکت صرفه‌جویی کنید.

تصور کنید که صاحب یک تجارت الکترونیکی هستید و وب سایت فروشگاه شما به خوبی کار نمی‌کند. قطعا این اتفاق ضرر قابل توجهی به کسب و کار شما وارد خواهد کرد. یک سیستم مانیتورینگ خوب هنگام بروز مشکلات به شما هشدار می‌دهد تا بتوانید فورا آن را حل کنید.

راه اندازی سیستم مانیتورینگ چگونه انجام می‌شود؟

مانیتورینگ یکی از مهم ترین عناصر مدیریت شبکه در جهان شناخته می‌شود. هریک از ابزارهایی که برای نظارت شبکه‌ها وجود دارند عملکرد متفاوتی از خود ارائه می‌دهند. راه اندازی این سیستم در 5 بخش انجام می‌شود که عبارتند از: بررسی شبکه، نقشه، نظارت، هشدار، گزارش.

در بخش نخست تمام بخش‌های شبکه به دقت بررسی می‌شود و سپس با استفاده از یک نقشه مناسب، امکان یافتن خطا آسان تر خواهد شد. تمام نقاط حساس موجود در شبکه با ابزارهای مانیتورینگ به راحتی مدیریت می‌شود. در صورت بروز هرگونه مشکل، سیستم مانیتورینگ هشداری به مدیر شبکه ارسال می‌کند. هم‌چنین، این سیستم گزارشات لحظه‌ای و تاریخی ارائه می‌دهد که براساس آن‌ها بهینه سازی در ابعاد وسیع‌تری انجام می‌پذیرد.

عملکرد مانیتورینگ چگونه است؟

مانیتورینگ یک فعالیت بسیار گسترده و پیچیده است. البته مفهوم دشواری ندارد، اما همانطور که اشاره کرده‌ایم، استفاده از آن به نیازهای هر شرکت بستگی دارد. به طور کلی عملکرد سیستم‌های مانیتورینگ اغلب به صورت موارد زیر است:

تجزیه و تحلیل فوری

سیستم خوب یک نظارت مستمر را ارائه می‌دهد که تاخیر در آن راه ندارد یا حداقل این تاخیرها بسیار ناچیز می‌باشند.

هشدارها

هنگام وقوع یک اتفاق، هشداری برای افراد ارسال می‌شود. هشدارها معمولا به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که مدیران بتوانند رویدادها را انتخاب کنند. به عنوان مثال، اگر حداکثر ظرفیت یک هارد دیسک را 80٪ تعیین کنید، در همان زمان به شما هشدار خواهد داد.

اعلان‌ها

هشدارها مهم هستند، اما مهم تر از آن نحوه دریافت آن‌هاست: از طریق ایمیل، پیامک و غیره. مهم این است که هشدارها باید در زمان مناسب به مدیران شبکه برسند تا فرصت داشته باشند نسبت به مشکلات اقدام کنند.

داده‌های بصری

به منظور تسهیل تجزیه و تحلیل داده‌های ارائه شده، ابزارهای مانیتورینگ به نمودارهایی نیاز دارند که این داده‌ها را نمایش دهند. این نمودارها ساده و قابل درک خواهند بود و کاربران آن‌ها را همانطور که خارج می‌شوند، مشاهده کنند.

گزارش

سیستم مانیتورینگ نه تنها برای مدیران شبکه، بلکه برای مشتریان و دیگر بخش‌های شرکت نوعی ابزار گزارش‌دهی را ارائه می‌دهد.

سوابق موجود

عملکرد سیستم‌های مانیتورینگ با گزارشاتی از نظارت‌های پیشین سازمان آسان تر خواهد بود. بر همین اساس، تصمیم گیری در مورد برخی اقداماتی که در آینده باید انجام شود راحت تر می‌شود.

پلاگین

اکثر نرم افزارهای مانیتورینگ معمولا از طریق آنچه ما به عنوان افزونه می‌شناسیم قابل گسترش هستند. این قابلیت می‌تواند به روش‌های مختلف و جهت رفع نیازهای مشتری ایجاد شود.

پروفایل‌های اختصاصی

در سازمان‌های مختلف، حتی شرکت‌های کوچک، نیازی نیست تمام واحدها به داده‌ها دسترسی داشته باشند. دسترسی به داده‌ها باید بسته به مجوزهای موجود برای هر کاربر تعریف شود.

چگونه یک سیستم مانیتورینگ خوب به پیشرفت سازمان شما کمک می‌کند؟

یک سیستم مانیتورینگ باید به طور موثر بر تمام دستگاه‌ها، زیرساخت‌ها، برنامه‌ها، خدمات و حتی فرآیندهای تجاری نظارت کند. اما این کار برای شرکت چه سودی دارد؟ این بدان معناست که راه اندازی سیستم مانیتورینگ به افزایش بهره وری کمک می‌کند و این کار را از چندین جنبه انجام می‌دهد. در ادامه به مزایای بی شمار این سرویس اشاره خواهیم کرد:

استفاده آسان از سخت افزار

با سیستم مانیتورینگ، کار با سخت افزار آسان‌تر می‌شود. از طریق عملکرد خوب سیستم نظارتی می‌توانید از تمام منابع سخت افزاری خود استفاده کنید.

جلوگیری از بروز حوادث و خطاها

با خدمات مانیتورینگ می‌توانید خطاهای احتمالی را سریع‌تر شناسایی کنید. این تشخیص خطا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد.

بهبود تصویر شرکت

با به حداقل رساندن زمان حل مشکل، خدمات ارائه شده به مشتریان بهبود می‌یابد که این موضوع باعث تقویت و بهتر شدن تصویر شرکت شما نیز خواهد شد. اگر به موقع خطا را شناسایی نکنید ممکن است وبسایت فروشگاه اینترنتی شما ساعت‌ها غیرفعال شود، بدون آنکه از آن اطلاع داشته باشید. در این شرایط، نه تنها فروش خود را از دست می‌دهید، بلکه احتمالا مشتری فکر می‌کند که اوضاع کسب و کار شما خوب نیست. به همین راحتی مشتری شما را فراموش می‌کند!

علاوه بر این، مشتری سابق شما که اکنون عصبانی است، ممکن است ناراحتی خود را به دوستان، آشنایان، خانواده یا حتی شبکه‌های اجتماعی منتقل کند. این کار تبلیغات خوبی برای شما نخواهد بود ممکن است و به طور جدی به کسب و کار شما آسیب برساند.

صرفه جویی در زمان کنترل زیرساخت

از آنجایی که سیستم مانیتورینگ از زیرساخت‌های سازمان محافظت می‌کند، منابع به روشی کارآمدتر مصرف خواهد شد. کارکنان می‌توانند زمان بیشتری را به کارهای خود اختصاص دهند، چرا که می‌دانند در صورت بروز مشکل، هشدار مربوطه را دریافت خواهند کرد. همچنین این امر باعث افزایش بهره وری شما می‌شود که احتمالا دلیل محکمی برای نیاز به یک سیستم مانیتورینگ است.

نتیجه گیری

در این مقاله توضیح داده‌ایم که چرا راه اندازی سیستم مانیتورینگ برای کسب و کارها مهم است، اما همانطور که گفتیم، بسته به نیاز شرکت، انواع سیستم برای مانیتورینگ وجود دارد. بنابراین، هنگام انتخاب سیستم مانیتورینگ یک فاکتور بسیار مهم باید در نظر گرفته شود: انعطاف پذیری.

شبکه تحویل محتوا یا CDN اکسیری جهت بی معناکردن فاصله جغرافیایی

Content delivery networks) CDN) یا شبکه تحویل محتوا یک شبکه توزیع جهانی از سرورها است. که به عملکرد سریع‌تر و امنیت وب سایت‌هایی که محتوای خود را از طریق آن توزیع می‌کنند کمک می‌کند. شبکه تحویل محتوا یا CDN بخش ضروری از هر وب سایت و برنامه مدرن است. محتوایی که امروزه در گوشی‌های خود، در هر وب سایت یا برنامه مجازی، ویدئو یا تصویر یا هر نوع محتوای دیگری که مشاهده می‌کنید به احتمال خیلی زیاد با استفاده از شبکه تحویل محتوا ارائه می‌شود.

تعریف کلی شبکه تحویل محتوا یا CDN

شبکه تحویل محتوا یا CDN یک شبکه توزیع شده جغرافیایی از سرورها و مراکز داده آن‌ها است که به توزیع محتوا به کاربران با حداقل تاخیر کمک می‌کند. خدمات CDN برای مشاغلی که به ارائه محتوا به کاربران متکی هستند ضروری است. CDN قابلیت انتقال سریع داده‌های مورد نیاز برای بارگیری محتوای اینترنتی از جمله صفحات HTML، فایل‌های جاوا اسکریپ، شیوه نامه‌ها، تصاویر و  ویدئوها را فراهم می‌کند.

محبوبیت خدمات CDN همواره در حال رشد است و امروزه اکثر ترافیک وب از طریق CDNها ارائه می‌شود، از جمله ترافیک سایت‌های اصلی مانند: فیس بوک، نتفلیکس و آمازون. یک CDN به درستی پیکربندی شده ممکن است به محافظت از وب سایت‌ها در برابر برخی از حملات مخرب رایج مانند: حملات Distributed Denial of Service (DDOS) نیز کمک کند.

چرا از CDN استفاده کنیم؟

CDNها با به حداقل رساندن تاخیر، به بهبود عملکرد وب سایت و کاهش هزینه‌های پهنای باند کسب و کارها کمک می‌کنند تا محتوا را به طور موثر به کاربران نهایی ارائه دهند. CDN ها به ارائه سریع تر و  امنیت بیشتر محتوای دیجیتالی در سراسر شبکه‌های جهانی کمک می‌نمایند.

بنابراین کاربری که وارد سایت شما می‌شود با لطف cdn بدون توجه به موقیعت جغرافیایی، از سرعت سایت شما لذت خواهد برد. زمانی که کاربر به یک وب سایت با شبکه تحویل محتوا یا CDN دسترسی پیدا می‌کند سرور انتخاب شده معمولا نزدیک‌ترین سرور به کاربر نهایی است تا حداقل تاخیر را تا کسب اطلاعات داشته باشد. استفاده از چندین سرور کش باعث توزیع ترافیک و جلوگیری از اضافه بار سرور می‌شود.

CDN چگونه کار می‌کند؟

CDN PoPs (Points of Presence) مراکز داده با موقعیت استراتژیک هستند که مسئول ارتباط با کاربران در مجاورت جغرافیایی آن‌ها هستند. عملکرد اصلی آن‌ها کاهش زمان رفت و برگشت با نزدیک کردن محتوا به بازدید کننده وب سایت است. هر CDN PoP معمولا شامل سرورهای کش متعدد است.

انواع CDN ها برای افزایش سرعت و ایمن سازی وب سایت

Cloudflare: یکی از مدرن‌ترین راه‌حل‌ها برای شارژ کردن وب سایت شما و افزایش امنیت است و از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این Cloudflare  بیشتر از 20 میلیون داده و دیتاهای اینترنتی را تامین می‌کند. و هم اکنون در بیش از 200 مرکز داده حضور دارد.

 ArvanCloud: با PoPهای متعدد در سراسر جهان، انواع خدمات ابری، به ویژه، یک سرویس CDN قوی را به بیش از 30000 وب سایت ارائه می‌دهد. ArvanCloud CDN مجهز به فناوری‌های پیشرفته و اختصاصی، بالاترین سطح امنیت ممکن و همچنین تحویل سریع داده‌ها را تضمین می‌کند.

مزایای استفاده از شبکه تحویل محتوا یا CDN

بهبود سرعت بارگذاری صفحه

بازدید کنندگان وب سایت با استفاده از CDN زمان بارگذاری صفحه سریع‌تری را تجربه می‌کنند. یک CDN می‌تواند نرخ پرش را کاهش دهد و به دلیل سرعت بالای پردازش داده ها مدت زمانی را که افراد در سایت می‌گذرانند افزایش دهد.

کاهش هزینه‌های پهنای باند

هزینه‌های مصرف پهنای باند برای میزبانی وب سایت یک هزینه اولیه برای وب سایت‌ها است. از طریق کش و سایر بهینه‌سازی‌ها، CDN‌ها می‌توانند مقدار داده‌هایی را که یک سرور مبدا باید ارائه کند، کاهش دهند، در نتیجه هزینه‌های میزبانی را برای صاحبان وب‌ سایت کاهش می‌دهند.

افزایش سرعت در دسترس بودن

حجم زیاد ترافیک یا خرابی‌های سخت افزاری می‌تواند عملکرد عادی سایت را مختل کند. به لطف ماهیت توزیع شده آن‌ها، یک شبکه تحویل محتوا یا CDN می‌تواند ترافیک بیشتری را مدیریت کند و بهتر از بسیاری از سرورهای مبدا در برابر خرابی سخت افزار مقاومت کند.

بهبود امنیت وب سایت

CDN ممکن است با ارائه کاهش DDoS، بهبود گواهینامه‌های امنیتی و سایر بهینه سازی‌ها، امنیت را بهبود بخشد. هنگامی که داده‌ها از طریق اینترنت منتقل می‌شوند، در برابر رهگیری توسط عوامل مخرب آسیب پذیر می‌شوند.

این با رمزگذاری داده‌ها با استفاده از پروتکلی حل می‌شود که فقط گیرنده مورد نظر بتواند اطلاعات را رمزگشایی و بخواند. TSL و SSL پروتکل‌هایی هستند که داده‌های ارسال شده از طریق اینترنت را رمزگذاری می کنند. امنیت اطلاعات بخشی جدایی ناپذیر از CDN است.

چگونه یک شبکه تحویل محتوا یا CDN زمان بارگذاری وب سایت را بهبود می‌بخشد؟

CDNها می‌توانند با کاهش اندازه فایل‌ها با استفاده از تاکتیک‌هایی مانند: کوچک سازی و فشرده سازی فایل، مقدار داده‌های منتقل شده را کاهش دهند. حجم فایل کمتر به معنای زمان بارگذاری سریع‌تر است. Failover هوشمند در صورتی که یک یا چند سرور CDN به دلیل نقص سخت افزار آفلاین شوند، سرویس بدون وقفه را ارائه می‌دهد. failover می‌تواند ترافیک را به سرورهای عملیاتی دیگر توزیع کند.در صورتی که کل یک مرکز داده دارای مشکلات فنی باشد، مسیریابی Anycast ترافیک را به مرکز داده موجود دیگری منتقل می‌کند و اطمینان می‌دهد که هیچ کاربری دسترسی به وب سایت را از دست نمی‌دهد.

یک پلتفرم مدرن CDN مزایای بسیار بیشتری را به تیم‌های مهندسی و کسب و کار شما ارائه می‌دهد.

می‌توان از CDN برای مدیریت دسترسی از مناطق مختلف کره زمین استفاده کرد. در حالی که شما اجازه دسترسی به برخی از مناطق را می‌دهید، می‌توانید دسترسی به مناطق دیگر را رد کنید. می‌توانید سرصفحه‌ها و بدنه درخواست/پاسخ را پردازش و تبدیل کنید، درخواست‌ها را بین مبداهای مختلف بر اساس ویژگی‌های درخواست مسیریابی کنید.

حجم زیادی از ترافیک به یک زیرساخت برای جمع آوری و پردازش گزارش برای تجزیه و تحلیل بیشتر نیاز دارد. شبکه تحویل محتوا یا CDNها گزارش‌ها را جمع آوری می‌کنند و یک رابط برای تجزیه و تحلیل راحت داده‌های تولید شده توسط بازدیدکنندگان ارائه می‌کنند.

نتیجه گیری

شبکه تحویل محتوا یا CDN ستون فقرات شفاف اینترنت هستند که مسئولیت تحویل محتوا را بر عهده دارند. هر یک از ما هر روز به هنگام خواندن مقالات در سایت‌های خبری، خرید آنلاین، تماشای ویدیوهای YouTube یا بررسی فیدهای رسانه های اجتماعی با CDNها تعامل داریم.

نمایشگاه بین المللی الکامپ: بیست و ششمین دوره نمایشگاه الکامپ 1401

نمایشگاه الکامپ بزرگترین رویداد صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است که هر ساله با حضور فعالان این حوزه در برگزار می‌شود. این نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیک که با عنوان الکامپ شناخته می‌شود همه ساله در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و لقب پربازدید ترین نمایشگاه تخصصی در میان نمایشگاه‌های ایرانی را از آن خود کرد. نمایشگاه بین المللی الکامپ بهترین مکان برای معرفی محصولات جدید حوزه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک در ایران است که فرصت خوبی را برای ملاقات و تعامل میان عرضه کنندگان و بازدیدکنندگان بخش‌های مختلف ایران و جهان فراهم می‌کند. تاریخ برگزاری نمایشگاه الکامپ 1401 اعلام شد.

تاریخ برگزاری نمایشگاه الکامپ 1401

زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی الکامپ تا سال 1395 در پاییز و زمستان بوده است. در سال‌های اخیر تغییراتی در تاریخ نمایشگاه الکامپ صورت گرفت و این نمایشگاه در فصل تابستان برگزار شد. در حال حاضر، بیست و ششمین دوره نمایشگاه الکامپ از 11 تا 14 مردادماه 1401 در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار خواهد شد.

مساحت تقریبی محل نمایشگاه حدودا ٢۵٠٠٠ متر مربع می‌باشد. در دوره‌های پیشین ۴٨٠ شرکت فعال در حوزه تجارت الکترونیک در این نمایشگاه شرکت کردند و تعداد بازدیدکننده‌ها حدودا ١١٠٠٠٠٠ نفر گزارش شد. جالب است بدانید که برگزاری الکامپ تنها به تهران محدود نمی‌شود و افراد پویا و فعال در حوزه فناوری این نمایشگاه را در سایر استان‌ها و همچنین خارج از کشور برگزار می‌کنند.

نمایشگاه الکامپ 1401 در یک نگاه


تاریخ برگزاری

11 تا 14 مرداد 1401

مکان برگزاری

تهران - بزرگراه چمران - محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران

ساعت بازدیــد

10 صبح الی 6 بعد از ظهر

وب سایت نمایشگاه

www.iran-elecomp.com

برگزار کننده

سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، شرکت راهکار تجارت مدیریت کوشا


هر ساله فعالان حوزه اقتصاد و تحول دیجیتال در حوزه‌های مختلف الکترونیک، کامپیوتر محصولات و خدمات خود را در معرض نمایش قرار می‌دهند تا قدمی در راستای گسترش اقتصاد کشور بردارند. مشارکت فعال ذینفعان اقتصاد و تحول دیجیتال در بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و خدماتی کشور برای رسیدن به به اقتصاد دانش بنیان امری ضروریست.
افراد فعال در بخش‌های مختلف ICT در رویداد الکامپ تاکز به گفتگو در حوزه الکترونیک، کامپیوتر، هوشمندسازی و بسیاری دیگر از استراتژی‌های راهبردی در این بخش می‌پردازند. مهم‌ترین هدف نمایشگاه الکامپ 1401 توانمند سازی نیروی انسانی فعال و هدایت آن‌ها به سمت مشاغل مرتبط است و بخش‌های مختلف نمایشگاه در راستای رسیدن به این هدف برگزار می‌شوند.
ثبت نام در الکامپ ۱۴۰۱
ثبت نام بیست و ششمین دوره الکامپ از روز 21 خردادماه با استقبال گسترده علاقمندان آغاز شد و تا 4 تیر ادامه خواهد داشت. نام شرکت‌های مطرح و اپراتورهای بزرگ تلفن همراه در میان شرکت کنندگان روز اول پیش ثبت نام دیده می‌شود.
غرفه‌های داخل سالن سرپوشیده شامل غرفه‌های با تجهیزات (پیش ساخته) و بدون تجهیزات (خودساز) می‌باشد. حداقل متراژ غرفه‌های پیش ساخته برای بخش ریالی و ارزی 12 مترمربع است. این مقدار برای غرفه‌های خودساز بخش ریالی 36 مترمربع و برای بخش ارزی 12 مترمربع اعلام شده است. علاوه بر این، متراژ غرفه‌های فضای باز 30 مترمربع می‌باشد.
فضای نمایشگاهی الکامپ 26 در مقایسه با دوره‌های قبلی بسیار محدودتر است و به محض تکمیل فضا، دیگر هیچ ثبت نامی انجام نخواهد شد. با توجه به استقبال بی نظیر علاقمندان صنعت الکترونیک، پیش بینی می‌شود که دوره جدید یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های الکامپ در طی این سال‌ها باشد.
موضوعات نمایشگاه الکامپ 1401 تهران
در دوره‌های مختلف موضوعات پیرامون این نمایشگاه دستخوش تغییراتی شده‌اند، اما حوزه‌های اصلی عبارتند از:
بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک و دولت الکترونیک
نرم افزار و سخت افزار
امنیت، شبکه و ارتباطات
هوش مصنوعی
قطعات و تجهیزات موبایل
آموزش و راهکاریابی
اینترنت
پایگاه داده و سیستم‌های هوشمند
دستگاه‌ها، ماشین آلات و تجهیزات اداری
رباتیک
اپراتورها
تجهیزات دیجیتال قابل حمل
تجهیزات سمعی بصری
رسانه، سرگرمی
آموزش و مشاوره
اصناف شرکت کننده در نمایشگاه الکامپ 1401
اصناف فعال در بخش‌های زیر معمولا در میان شرکت کنندگان اصلی نمایشگاه الکامپ دیده می‌شوند:
شرکت‌های خدمات کامپیوتری
شرکت‌های IT و متخصصین حوزه
تولید کننده‌های محصولات الکترونیک
کامپیوتر و عمده فروشان صنایع مربوطه
تولید کننده‌های و فروشنده‌های کامپیوتر و خدمات مربوطه
دولت الکترونیک
ماشین‌های اداری
در سال‌های اخیر مشاغل دیگر نیز مانند: استارت آپ‌ها و سرمایه گذاران در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند. شرکت‌ها و سازمان‌های غیرمرتبط از جمله بیمه و شرکت‌های حقوقی نیز به منظور برقراری ارتباط با اصناف مختلف در حوزهIT  در دوره‌های مختلف الکامپ حضوری موثر دارند.
رویداد الکامپ در سال‌های گذشته
نمایشگاه الکامپ برای اولین بار در سال 1369 برگزار شد. در ابتدا برگزاری این رویداد هر دو سال یک بار انجام می‌شد و از سال 79 به نمایش گذاشتن خدمات و محصولات حوزه IT به صورت سالانه صورت پذیرفت.
از آنجایی که هر نمایشگاه با یک هدف خاص برگزار می‌شود، نمایشگاه الکامپ نیز به منظور اشاعه فرهنگ تکنولوژی در زندگی و ارتقا سطح دانش افراد جامعه با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی فعال در این حوزه برگزار می‌شود.
نام این رویداد سالانه در ابتدا نمایشگاه بین المللی رایانه، برق، الکترونیک و ارتباطات بود. با حذف واژه‌های برق و ارتباطات، نام آن به نمایشگاه الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیکی تغییر یافت که امروزه آن را به عنوان الکامپ می‌شناسیم. شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی تا سال 1379 مسئول برگزاری نمایشگاه بین المللی الکامپ بود و پس از آن کاملا به بخش خصوصی واگذار شد.
دوره جدید نمایشگاه الکامپ در فاصله 11 مرداد تا  14 مرداد 1401 برگزار می‌شود و فرصتی ویژه را در اختیار فعالان صنعت الکترونیک و همچین افراد علاقمند به این حوزه در داخل و خارج از کشور قرار می‌دهد. کسب و کارهای مختلف در این نمایشگاه می‌توانند با جذب مخاطب و افراد علاقمند، میزان تقاضا را افزایش دهند و تعامل خود را در سطح بین المللی بهبود ببخشند.
سالن‌های تحت پوشش نمایشگاه الکامپ 1401
در دوره جدید الکامپ سالن‌های 35، 38، 38B، 31A، 31B،  41B، 41A، 27، 5، 6، 7، 8، 9 و فضای باز محل برگزاری این نمایشگاه می‌باشند.

مزایای مجازی سازی استوریج؛ روشی نو جهت مدیریت بهتر داده‌ها

در سراسر جهان داده‌ها به صورت پراکنده ذخیره می‌شوند و سازمان‌ها با چالش بزرگی در مدیریت آن‌ها روبرو هستند. اینجاست که مجازی سازی استوریج وارد صحنه می‌شود. با ادغام تمام منابع استوریج در یک فضای واحد، سخت افزار فیزیکی از استوریج جدا می‌شود و تمام فضای ذخیره سازی را می‌توان از یک کنسول واحد مدیریت کرد. تحلیلگران پیش بینی کرده‌اند که 60 درصد از شرکت‌ها تا آخر سال 2022 مجازی سازی استوریج را اجرا خواهند کرد. در این مقاله به بررسی مزایای مجازی سازی استوریج می‌پردازیم. اگر هنوز از اهمیت و نقش بی نظیر مجازی سازی فضای ذخیره سازی مطمئن نیستید، این مقاله برای شماست.

هزینه‌های ذخیره سازی به روش سنتی

اگر به زیرساخت فناوری اطلاعات یک شرکت فکر ‌کنید، احتمالا اتاقی را تصور می‌کنید که پر از سرورها و سخت افزارهایی است که بر تمام عملیات‌ها نظارت می‌کنند. این مورد برای بسیاری از شرکت‌ها صدق می‌کند. اما نگهداری از این تجهیزات می‌تواند برای سازمان‌های کوچک‌ بسیار پرهزینه باشد.

حالا سناریوی دیگری را در نظر بگیریم. ممکن است یک شرکت IT تعداد مشخصی سرور داشته باشد. با تولید دیتاها و اطلاعات بیشتر، طبیعتا بسیاری از مدیران فناوری اطلاعات به قطعات سخت افزاری بیشتری برای مدیریت تمام این داده‌های دریافتی نیاز دارند. با مجازی سازی استوریج، استفاده از سخت افزار برای بسیاری از کاربران بین 50 تا 80 درصد کاهش یافته است.

یکی از مزایای مجازی سازی استوریج کاهش هزینه ها است. و همچنین ایجاد فضای بیشتر برای بهره‌وری است. از آنجایی که داده‌ها در سازمان‌ها نقش بسیار حیاتی دارند، مجازی‌سازی فضای استوریج یک استراتژی عالی برای مدیریت هرچه بهتر داده‌ها و اطلاعات خواهد بود.

تعریف مجازی‌ سازی استوریج

مجازی‌سازی استوریج یک ذخیره‌سازی متکی به نرم‌افزار است که در آن داده‌ها از چندین دستگاه ذخیره‌سازی باهم ادغام شده و به عنوان یک دستگاه استوریج واحد به نمایش گذاشته می‌شود. فناوری مجازی سازی فضای ذخیره سازی نرم افزار را از زیرساخت سخت افزاری آن جدا می‌کند که این خود باعث انعطاف پذیری و مقیاس پذیری منابع خواهد شد.

بهترین بخش مجازی‌سازی استوریج ادغام سخت‌افزارهای ذخیره‌سازی از شبکه‌ها و مراکز داده مختلف و مدیریت سیستماتیک آن‌ها در یک دستگاه ذخیره‌سازی است. به طور کلی، این تکنولوژی باعث بهبود عملکرد، مقیاس پذیری، سودرسانی و اقتصاد سازمان‌های کوچک و بزرگ می‌شود. امروزه تعداد شرکت‌ها و سازمان‌هایی که از این تکنولوژی استفاده می‌کنند رو به افزایش است؛ چرا که مجازی‌ سازی به آن‌ها کمک می‌کند تا داده‌های پراکنده خود را در یک کنسول واحد مدیریت کنند.

چند نوع مجازی سازی استوریج برای استفاده وجود دارد؟

در سطح داده، دو نوع اصلی مجازی سازی فضای ذخیره سازی وجود دارد: مبتنی بر بلوک و مبتنی بر فایل.

مبتنی بر بلوک: مجازی سازی ذخیره سازی مبتنی بر بلوک رایج‌ترین نوع مجازی سازی استوریج است که کاربرد بسیاری در سازمان‌ها دارد. این نوع مجازی سازی تمام بلوک‌های موجود در هر مسیر را بدون توجه به مکان شناسایی می‌کند و پس از آن با ماشین‌های مجازی می‌توان به فضای ذخیره سازی مجازی دسترسی داشت. این امر امکان مدیریت مستقل از شبکه ذخیره سازی را فراهم می‌کند.

مبتنی بر فایل: مجازی سازی در سطح فایل روی دستگاه‌های NAS کار می‌کند. این راهکار چالش‌های خاص خود را دارد، چرا که مدیریت دستگاه‌های مختلف NAS می‌تواند کار طاقت فرسایی باشد. از آنجایی که دستگاه‌های NAS به مدیریت فردی نیاز دارند و کاربران برای دسترسی به فایل‌ها باید نام مسیر فیزیکی را بدانند، مدیریت چندین دستگاه بسیار وقت گیر و پرهزینه خواهد بود. همچنان، انتقال داده‌ها از دستگاه‌های NAS قدیمی به دستگاه‌های جدید نیز یک چالش باقی مانده است، زیرا منجر به خرابی و هزینه‌های اضافی برای شرکت خواهد شد.

مهم‌ترین مزایای مجازی سازی استوریج

استفاده بهتر از فضای استوریج: اگر هنوز داده‌های شما سازماندهی نشده است و با چالش‌های زیادی در این مورد دست و پنجه نرم می‌کنید، مجازی سازی استوریج پاسخی برای مشکلات شماست. این نوع از مجازی سازی به سازمان شما فرصت بهتری برای استفاده از داده‌ها و منابع را ارائه می‌دهد.

مدیریت آسان: این روزها با حجم زیاد داده‌ها، مدیریت آن‌ها به یک چالش تبدیل شده است. مجازی سازی فضای ذخیره سازی مزیت‌های بی‌شماری برای سازمان‌ها در جمع آوری و مدیریت اطلاعات دارد. هنگامی که تمام منابع استوریج خود را در یک SAN مجازی‌ ترکیب می‌کنید، مدیریت آن‌ها بسیار آسان‌تر خواهد شد.

بهبود بکاپ از اطلاعات: یکی دیگر از مزایای بزرگ SAN مجازی، بازیابی اطلاعات است. بیشتر SAN های امروزی دارای فناوری Snap Shot هستند که از طریق آن می‌توانید فورا از یک منبع استوریج نسخه پشتیبان تهیه کنید. بنابراین، در هر زمانی که بخواهید می‌توانید از هر داده‌ای بکاپ بگیرید و بازیابی اطلاعات را انجام دهید.

تکرار و بازیابی داده‌ها: یکی دیگر از مزایای فناوری SAN که برای بسیاری از سازمان‌ها مفید بوده است، تکثیر داده‌هاست. با این راهکار مناسب می‌توانید در هر مکان داده‌ها را به راحتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر کپی کنید. بسیاری از سازمان‌ها حتی دستگاه پشتیبان خود را در محل قرار می‌دهند و نیاز به تهیه نسخه پشتیبان از سایت به صورت روزانه یا هفتگی را از بین می‌برند.

کاهش هزینه: سازمان‌ها با داشتن یک داشبورد متمرکز برای مدیریت چندین فروشنده می‌توانند به طور قابل توجهی در زمان و هزینه صرفه جویی کنند. از مزایای مجازی سازی استوریج می‌توان به استفاده صحیح از منابع و مدیریت آسان اشاره کرد.

مجازی‌سازی استوریج همسو با مجازی‌ سازی سرور

با عرضه فناوری‌های جدید، مدیران سرورهای امروزی می‌توانند از قدرت پردازش پردازنده‌های چهار هسته‌ای برای اجرای مجازی‌سازی استفاده کنند. به طور خلاصه، یک فضای ذخیره‌سازی مجازی و سرور، وابستگی‌ به هر منبع سخت‌افزاری را از بین می‌برد و به بخش‌های فناوری اطلاعات اجازه می‌دهد تا دسترسی بهتری به برنامه‌ها و داده‌های خود داشته باشند.

چه چالش‌هایی در مسیر مجازی سازی استوریج وجود دارد؟

مجازی سازی فضای ذخیره سازی فناوری جدیدی نیست و سال‌هاست که برای حل چالش‌های ذخیره‌سازی در سازمان‌ها استفاده می‌شود. از آنجایی که داده‌ها روز به روز به طور تصاعدی در حال رشد هستند. امروزه نیاز به استفاده از مزایای مجازی سازی استوریج برجسته‌تر شده است. با این حال مانند: هر تکنولوژی دیگر، این نوع از مجازی سازی با چالش‌هایی رو به رو است که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. مجازی سازی استوریج می‌تواند چالش‌های زیر را به همراه داشته باشد:

سرعت و مقیاس‌پذیری: مجازی‌سازی فضای ذخیره‌سازی همیشه یک فناوری یکنواخت نخواهد بود و گاهی با موانع فنی مانند مقیاس پذیری همراه است. شرکت‌ها از قطعات سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی استفاده می‌کنند که توسط فروشندگان مختلف در بازار عرضه می‌شود. در چنین سناریویی، مدیریت نرم افزار و سخت افزار ممکن است دست و پا گیر شود.

در چنین مواردی، سیستم ذخیره سازی ممکن است به دلیل ماهیت برنامه‌ها و داده‌های زیاد و حجیم به ارتقاء سریع نیاز داشته باشد. علاوه بر این، مسائلی مانند سرعت کم، عدم مقیاس‌پذیری و کاهش تجزیه و تحلیل داده‌ها از دیگر چالش‌هایی هستند که شرکت‌ها باید قبل از انتخاب راهکار ذخیره‌سازی مناسب در نظر داشته باشند.

امنیت داده‌ها: امنیت داده‌ها همچنان به عنوان یک چالش بزرگ باقی مانده است. اگرچه برخی معتقدند که سرورها و ماشین‌های مجازی ایمن‌تر از ماشین‌های فیزیکی هستند، اما حملات سایبری مختلفی ممکن است در محیط‌‌های مجازی صورت بگیرد. همچنین، چالش‌های امنیت داده در برخی موارد با مجازی سازی استوریج مرتبط است.

قابلیت مدیریت و یکپارچه سازی: راهکار ذخیره سازی مجازی باید قابلیت ادغام با ابزارها و سیستم‌های موجود را داشته باشد؛ به این معنی که باید با زیرساخت‌های موجود ارتباط برقرار کند.

چشم انداز و مزایای مجازی سازی استوریج در آینده

بسیاری از شرکت‌های مهم در زمینه رایانش ابری مانند: Microsoft Azure و Google Cloud با ارائه راهکارهای مقیاس پذیر بازار استوریج را متحول کرده‌اند. در طی سال‌ها نحوه ذخیره و پردازش اطلاعات در شرکت‌ها تغییر کرده است. ذخیره داده‌ها در ابزارها و برنامه‌های سازمانی مانند: CRM، AI و IoT اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

بر اساس گزارشی از Spiceworks، در حال حاضر 40 درصد از شرکت‌ها از مزایای مجازی سازی استوریج استفاده می‌کنند و 12 درصد دیگر نیز تا سال 2022 این کار را انجام خواهند داد. همچنین، این مطالعه می‌گوید که یک چهارم کسب و کارها قصد دارند به جای خرید فضای ذخیره سازی فیزیکی در آینده، فضای ذخیره سازی فعلی خود را گسترش دهند. گفتنی است که این روزها محبوبیتSSD ها در حال افزایش است و رقابت شدیدی در بازار SSD مشاهده می‌شود. استفاده از مجموعه‌های استوریج به سرعت در حال توسعه است و در چند سال آینده به رشد خود ادامه خواهد داد.

نتیجه گیری

یکی از چالش‌های اصلی که سازمان‌ها در فرایند رشد خود با آن روبرو هستند، افزایش مقیاس‌پذیری فضای ذخیره‌سازی برای برآوردن نیازهای فناوری اطلاعات آن‌هاست. امروزه فرایند تولید و ذخیره دیتا در سازمان‌ها بیشتر شده است و به همین ترتیب، نحوه ذخیره آن‌ها بیش از هر زمان دیگری بسیار اهمیت یافته است.

همانطور که قبلا اشاره کردیم، ابزارهای قدیمی دیگر برای بکاپ و ذخیره فایل‌ها کارایی ندارند و کسب و کارها باید به فکر راهکارهای جایگزین از جمله فضای ذخیره سازی مجازی باشند. انجام این کار به صرفه جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند و مزایای قابل توجهی را به همراه خواهد داشت و همانطور که در بالا اشاره کردیم، امنیت، کاهش هزینه و عملکرد بالا از مزایای مجازی سازی استوریج محسوب می‌شوند. البته که انتخاب یک راهکار مناسب به استوریج مورد استفاده شما بستگی دارد. علاوه بر این، حجم انبوه داده نیز امروزه به عنوان اصلی‌ترین نگرانی باقی مانده است. مجازی سازی استوریج به مدیریت حجم وسیعی از داده‌ها کمک می‌کند که باید به موقع مدیریت شوند.

پایداری در شهر هوشمند: راهی برای ساخت یک جهان پایدارتر

مفهوم پایداری در شهر هوشمند به یک موضوع کلیدی در توسعه این شهرها تبدیل شده است. امروزه بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌­کنند و پیش ­بینی می­‌شود تا سال 2025 این رقم به 70 درصد نیز برسد. جالب است بدانید روند سریع شهرنشینی منجر به مشکلات متعددی مانند: مصرف بالای انرژی، انتشار کربن، آلودگی، نابرابری اجتماعی و افزایش ترافیک شده ­است.

شهرهای هوشمند همیشه راه­ حل­‌هایی برای رفع مشکلات ناشی از شهرنشینی، تغییرات، نوآوری و بهبود جنبه­ های اجتماعی ارائه می‌­دهند. هم چنین، ساخت ساختمان‌های هوشمند، سیستم ­های حمل و نقل، خدمات عمومی و غیره کاملا به زیرساخت ­های دیجیتال متکی است. فناوری­ های نسبتا جدید مانند: اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کلید اصلی موفقیت شهرهای هوشمند هستند. در ادامه به شما می­‌گوییم که چرا؟

شهر هوشمند چیست؟

شهر هوشمند به عنوان یک سیستم پیچیده و به هم پیوسته تعریف می‌شود که از فناوری‌های جدید (ICT) برای ایجاد زیرساخت‌های بهتر استفاده می­‌کند. هدف شهر هوشمند مدیریت مناسب جنبه‌های اساسی یک شهر، از حمل‌ و نقل گرفته تا استفاده از منابع انرژی، پایداری و بهبود ساختار شهری می‌­باشد.

اساسا این هوشمندسازی یک شبکه از حسگرها و اشیاء متصل است که داده‌­ها را با استفاده از کلود (cloud) منتقل می­‌کند. برنامه‌­های مرتبط با اینترنت اشیا این داده‌ها را دریافت می‌کنند، آن­ ها را تجزیه و تحلیل کرده و برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان مدیریت می‌کنند؛ همه بصورت همزمان!

مفهوم پایداری در شهر هوشمند

شهرهای هوشمند راهی برای بهبود زندگی شهروندان و در عین حال دستیابی به یک مدل شهری پایدار هستند. آن‌ها علاوه بر رسیدگی به چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌ محیطی که امروز و آینده با آن مواجه هستیم، عملکردها و خدمات شهری را نیز بهبود می‌بخشند.

پایداری در شهر هوشمند چیزی بیش از یک تعریف ساده است. پایداری به هم پیوستگی عوامل را بررسی می­‌کند و نشان می­‌دهد که چگونه این فاکتورها می­‌توانند به شیوه‌­ای عادلانه برای همه کار کنند و سودرسان باشند. این روزها صحبت از شهرهای پایدار هوشمند زیاد است و سوال ­هایی نیز در همین زمینه وجود دارد. اما پایداری در شهر هوشمند به چه معناست و چگونه شهرها را به این شکل بسازیم؟ ورود به شهر پایدار چگونه است؟ چگونه این شهرها می‌­توانند مکان‌های بهتر، امن‌تر و سالم‌تری برای زندگی باشند؟

چالش­ های پایداری در شهرهای هوشمند

چالش‌هایی که شهرهای هوشمند با آن‌ها روبه‌رو هستند، بی‌شمارند. بزرگ ترین آن­‌ها دستیابی به زیرساخت‌های مخابراتی پایدار، ایمن و قابل اعتماد است تا در مقیاس بزرگ از آن پشتیبانی شود. به لطف پیشرفت در فناوری­‌هایی مانند: اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، شبکه و G5، گسترش شهرهای هوشمند در سراسر جهان بسیار آسان­ تر شده است.

با رشد شهرها، انتظار می­رود که تا سال 2040 به جمعیت شهرنشین 2.5 میلیارد نفر دیگر اضافه شود. خوشبختانه، تقریبا 200 کشور تا به الان به اهداف رشد پایدار متعهد شده­ اند و از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی استفاده

می‌­کنند. نرم‌افزارهای مبتنی بر ابر مسئولیت دریافت، مدیریت و تجزیه و تحلیل داده‌هایی را دارند که شبکه‌های متصل ارسال می‌کنند. سپس با هوشمندسازی این داده­ ها به بهبود تعامل کمک می‌کنند.

یک عنصر حیاتی در تضمین موفقیت یک شهر هوشمند، شبکه اتصال بی­‌سیم است. اما موارد دیگری مانند: داده‍‌­های باز و امنیت نیز در آن نقش دارند.

عناصر پایداری در شهر هوشمند

مزایا و عناصر شهرهای هوشمند متعدد است، از مزایای اقتصادی گرفته تا مزایای اجتماعی و زیست محیطی. اصلی­‌ترین آن­‌ها عبارتند از:

افزایش ایمنی عمومی: به لطف نظارت تصویری و حسگرهای هوشمند، تصادفات یا جنایات را می­توان بلافاصله شناسایی کرد.

تصمیم‌گیری مؤثر: با تکیه بر استراتژی داده‌ها، می‌توان معیارهای مورد نظر را در زمان واقعی پردازش کرد و در نتیجه کیفیت خدمات را بهبود بخشید.

کاهش ردپای محیط زیستی: فناوری به ما این امکان را می‌­دهد که محیط اطراف خود را بهتر درک کنیم و تغییرات آب و هوایی را مدیریت کنیم.

حمل و نقل مفید: شهرهای هوشمند به بهبود و کاهش ترافیک، تسهیل استفاده از حمل و نقل عمومی، طراحی فضاهای بهتر برای عابران پیاده و کاهش آلودگی کمک می­‌کنند.

شهرهایی برای زندگی بهتر: فناوری مناطقی که زیرساخت آن‌­ها به بهبود نیاز دارد را شناسایی می­‌کند و گزارش­‌های تحلیلی از آن ارائه می‌­دهد. علاوه بر آن، رفاه ساکنان شهرها را نیز افزایش می­‌دهد.

ترویج توسعه اجتماعی: نیازهای شهر و ساکنان آن با برنامه‌­ریزی آسان­‌تر شناسایی می­‌شود.

شهرهای هوشمند به لطف پتانسیلی که برای جمع آوری داده‌­ها دارند، امکان بهبود کیفیت زندگی را ارائه می‌­دهند. علاوه بر این، اتخاذ این مدل‌ها راهی برای تضمین پایداری در شهر هوشمند است.

نتیجه گیری

هدف از پایدارکردن شهرها، جایی که آن را خانه می‌نامید، هدف مهمی است. برای اینکه یک شهر واقعا پایدار باشد، همه بخش‌­های آن نیز باید پایدار باشند. حمل و نقل عمومی باید قوی، قابل اعتماد و عاری از سوخت­‌های فسیلی باشد. ساختمان­ ها باید با مصالح پایدار ساخته شوند و فضای سبز داشته باشند. خیابان­ ها باید جایی برای پیاده­‌روی داشته باشند و مکان­‌هایی برای استراحت و معاشرت به خود اختصاص دهند. این­‌ها تنها چند جنبه از پایداری در شهر هوشمند می‌­باشند که امیدواریم در آینده‌­ای نه چندان دور به آن­‌ها دست پیدا کنیم.