در حال حاظر اخبار هوش مصنوعی در صدر اخبار فناوری اطلاعات قرار دارد که طی هفته گذشته از سرویسهای جدید با عملکردهای مختلف رونمایی شد. از مهمترین این سرویسها میتوان به هوش مصنوعی Chat GPT و Google bard اشاره کرد. بینگ جدید نیز یک ربات چت هوش مصنوعی معرفی کرد که قادر به ارائه پاسخهای جامع به سوالات پیچیده است. مایکروسافت هفته گذشته از نسخه جدید موتور جستجو بینگ رونمایی کرد که با نسخه ارتقا یافته زیرساخت ربات چت Chat GPT پشتیبانی میشود.
بینگ مبتنی بر هوش مصنوعی چیست؟
مایکروسافت یک ابزار زبان AI را در موتور جستجوی Bing خود ادغام کرده است که ادعا میکند از Chat GPT قدرتمندتر است. موتور جستجوی بینگ جدید مایکروسافت با قابلیت هوش مصنوعی کنترلهای داخلی خاصی دارد. مایکروسافت از سال 2019 بیش از 11 میلیارد دلار در Open AI خالق Chat GPT سرمایه گذاری کرده است. ساتیا نادلا، مدیر عامل مایکروسافت میگوید توسعه هوش مصنوعی که «همسوتر با ارزشهای انسانی باشد» مهم است و به نظر میرسد مدل بینگ ویژگیهای انسانی بیشتری نسبت به Chat GPT دارد.
آینده بینگ مبتنی بر هوش مصنوعی چگونه است؟
مایکروسافت رابطه بسیار نزدیکی با Open AI دارد. این شرکت پس از سرمایه گذاری اولیه 1 میلیارد دلاری اخیرا اعلام کرد که قصد دارد در این زمینه بیشتر سرمایه گذاری کند و همکاری خود را با Open AI گسترش دهد. این امر در نوع خود منجر به پیشرفت مایکروسافت و ورود بینگ به بازار میشود. البته که بینگ همیشه یک موتور جستجوی شایسته بود (کاربران بسیاری برای آن اعتبار قائل بودند)؛ اما هرگز به محبوبیت و جایگاه اصلی خود نرسید. ورود این کمپانی به عرصه رباتهای هوش مصنوعی میتواند دلیل محکمی برای استقبال کاربران از این موتور جستجو باشد.
شرکت Open AI و بینگ جدید مایکروسافت
مایکروسافت و Open AI نحوه استفاده دقیق بینگ از هوش مصنوعی را توضیح ندادند. بینگ جدید یک موتور جستجوی متفاوت است که با سیستم ترکیبی مایکروسافت به نام Prometheus بر فرآیند پاسخگویی نظارت میکند. بینگ برای مواردی مانند ترکیب اطلاعات جدید از وب و ارزیابی صحت منابع اطلاعاتی استفاده میشود. Open AI جمله بندی های خوانا انجام میدهد، در جستجو عمیقتر میشود و برای درخواستهایی که نیاز به خلاقیت بیشتری دارند متن جدید تولید میکند. سام آلتمن، مدیر عامل Open AI گفت: این ابزار جدید بینگ توسط یکی از مدلهای ما که مایکروسافت به طور خاص آن را برای موتور جستجو سفارشی سازی کرده است، ارائه میشود. این مدل جدید سریع، دقیقتر و بسیار توانمند است. Bing و Edge هنوز در اولین مراحل ترکیب ابزارهای Open AI هستند.
چتبات هوش مصنوعی ChatGPT از زمان معرفی تا کنون توانسته توجه بسیاری از کاربران را به سوی خود جلب کند. اکنون گوگل نیز از هوش مصنوعی مکالمه محور خود تحت عنوان Bard رونمایی کرده است. گوگل با سالها تجربه در حوزهی هوش مصنوعی همواره رویکردی محتاطانه در پیش گرفته است. این شرکت مدتی پیش مدل زبانی LaMDA را توسعه داد و اکنون قصد دارد از آن در تکنولوژی بارد استفاده کند. مدیر عامل گوگل از ابزار هوش مصنوعی جدید خود به نامBard رونمایی کرد که برای رقابت با جدیدترین تکنولوژی هوش مصنوعی این روزها یعنی ChatGPT طراحی شده است. سرویس بارد گوگل یک سرویس هوش مصنوعی مکالمه محور است که میتواند به سوالات کاربران پاسخ دهد و در گفتوگوها شرکت کند. در ادامه مقاله با گوگل بارد بیشتر آشنا میشوید.
نگاهی به تکنولوژی گوگل بارد
گوگل در این دوره هیجان انگیز تکنولوژی تحقیقات و پیشرفتهای عمیق را به محصولاتی تبدیل میکند که واقعا به مردم کمک کند. این سفری است که با مدلهای زبانی مختلف طی کرده است. این کمپانی در دو سال گذشته از نسل جدید مکالمه با استفاده از مدل زبان برای چت (یا به اختصار LaMDA) رونمایی کرده است. هم اکنون گوگل روی یک سرویس مکالمه هوش مصنوعی کار میکند که توسط LaMDA پشتیبانی میشود و آن را Bard نامیده است. امروز با معرفی این تکنولوژی گام دیگری رو به جلو برداشته است تا آن را به طور گستردهتر در دسترس عموم قرار دهد.
گوگل بارد هوش و خلاقیت مدلهای مختلف زبانی را با یکدیگر ترکیب کرده و از اطلاعات موجود در اینترنت استفاده میکند تا پاسخهای صحیح و باکیفیت را به کاربر ارائه دهد. بارد به شما کمک میکند تا اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب را به راحتی برای یک کودک 9 ساله توضیح دهید. نسخه ابتدایی بارد به قدرت محاسباتی کمتری نیاز دارد تا کمپانی گوگل بتواند بازخورد بیشتری را از کاربران دریافت کند. سپس این بازخوردها را با آزمایشات داخلی خود ترکیب میکند تا پاسخهای بارد را از نظر کیفیت و درستی بررسی نماید. این امر در ادامه فرایند یادگیری به بهبود کیفیت و سرعت بارد کمک شایانی خواهد کرد.
مروری بر ویژگیهای گوگل بارد
در این تکنولوژی کاربران ترکیبی از قدرت، هوش و خلاقیت را مشاهده میکنند. یکی از هیجانانگیزترین ویژگیهای هوش مصنوعی این است که درک ما از اطلاعات را عمیقتر کرده و آن را به دانشی مفید تبدیل کند. این ویژگی کار را برای مردم آسانتر میکند تا به چیزی که به دنبال آن هستند برسند و کارها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. این روزها افراد برای دریافت پاسخهای سریع برای سوالاتی مانند «پیانو چند کلید دارد؟» به گوگل مراجعه میکنند. اما در عین حال برای دریافت اطلاعات بیشتر و درک عمیقتر هم به گوگل روی میآورند؛ به عنوان مثال «آیا یادگیری پیانو آسانتر است یا گیتار و هر کدام به چقدر تمرین نیاز دارند؟» در رابطه با یک موضوع خاص، افراد اغلب میخواهند طیف متنوعی از نظرات یا دیدگاهها را بررسی کنند.
تفاوت Google Bard و ChatGPT چیست؟
گوگل بارد و ChatGPT هر دو چتباتهایی هستند که ادامه مطلب...
امروزه استفاده از پسوردهای قوی برای برنامههایی که به صورت آنلاین از آنها استفاده میکنیم امری حیاتی است. با توسعه هر چه بیشتر دنیای وب، و ورود وب سایتها و سرویسهای جدید، تعداد اکانتهای کاربران نیز روز به روز در حال افزایش است. به طور معمول هر چقدر که تعداد اکانتها بیشتر شود، به خاطر سپردن رمز عبوری که برای اکانتهای مختلف در نظر گرفته شده دشوارتر خواهد بود. به طوری که ممکن است حتی سادهترین رمزهای عبور بعد از چند ماه استفاده نکردن، فراموش شوند. به همین دلیل اپلیکیشنهایی برای مدیریت بهتر و ذخیره پسوردها طراحی و تولید شدهاند که اپلیکیشن 1Password یکی از موفقترین اپلیکیشنهای موجود در این زمینه میباشد.
اپلیکیشن 1Password چیست؟
Password1 برنامهای است که به کاربر کمک میکند رمزهای عبور خود را ذخیره کرده و به راحتی از آنها استفاده نماید. در واقع کاربر میتواند تمام رمزهای عبور خود را برای حفاظت بیشتر به اپلیکیشن 1Password بسپارد. Password1 اپلیکیشنی فوق العاده برای گوشیهای موبایل است که مدیریت پسوردها را به صورت قابل توجهی آسانتر و سریعتر خواهد کرد. اپلیکیشن 1Password یکی از بهترینها برای مدیریت پسوردهاست و برای محافظت از اطلاعات شما فراتر از یک پسورد منیجر ساده عمل میکند. در واقع قدرت این برنامه مجموعهای از پسووردها را پوشش داده و آنها را مدیریت میکند. این نرم افزار از طریق یکپارچه سازی مستقیم مرورگر و سیستم، تمامی رمزها را با نام کاربری مختص به آن ذخیره میکند. همچنین این نرم افزار به شما امکان ایجاد پسوردهای قوی و منحصر به فرد را نیز میدهد.
اپلیکیشن 1Password در سال 2005 به عنوان برنامه مدیریت رمز عبور رایانهها ی مک توسعه یافت. در حال حاضر برنامههایی را برای ویندوز، اندروید، iOS و همچنین برنامههای اکستنشن برای همه مرورگرهای اصلی ارائه میدهد و بیش از 15 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. اگر چه 1Password طرح رایگان ندارد، اما کاربران با اشتراک رایگان 30 روزه میتوانند به قدرت آن پی برده و از ذخیره پسورد در کروم لذت ببرند.
نحوه ی کارکرد اپلیکیشن 1Password چگونه است؟
نحوهی عملکرد برنامه Password1 به این صورت است که تمام رمزهای عبور شما را در خود ذخیره خواهد کرد. پس از آن هنگامی که به سایتهای ذخیره شده سر میزنید، با کلیک روی فیلد ورودی رمز عبور، میانبر این اپلیکیشن را مشاهده خواهید کرد که با کلیک روی آن میتوانید به طور خودکار رمز عبور مربوط به آن وب سایت را در فیلد مربوطه جایگزین کنید.
نکتهی بسیار جالب این است که اپلیکیشن 1Password قابلیتی با عنوان Master Password دارد. این ابزار به شما کمک میکند تا بعد از ذخیرهی تمام رمزهای عبور خود در وب سایتهای مختلف، تنها با یک کلمه عبور کلی بتوانید در تمام وب سایتها لاگین کنید. شیوهی کارکرد این بخش نیز به این صورت است که شما با وارد کردن Master Password به طور خودکار به دیتابیس این اپلیکیشن دسترسی پیدا خواهید کرد و خود اپلیکیشن به صورت خودکار، سایت مورد نظر را شناسایی و ادامه مطلب...