امروزه با گسترده شدن استفاده از رایانش ابری و همهگیری آن در دنیا، لازم است که درباره مزایا و معایب رایانش ابری نیز بدانیم. در این مقاله قصد داریم تا به مهم ترین و کلیدی ترین ویژگی ها و مزایا و معایب رایانش ابری بپردازیم. با ما همراه شوید و نظرات خود را درباره این فناوری به اشتراک بگذارید.
رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری یا کلود کامپیتینگ در اصل به این معناست که سورس یک نرم افزار و تمام دادههای آن را به یک فضای دیگر انتقال دهیم. همچنین پردازشهای مربوط به آن نیز در همان فضا انجام خواهد شد. با استفاده از اتصال به اینترنت کاربران میتوانند همواره به این فضا دسترسی داشته باشند.
مزایای رایانش ابری
کاهش هزینهها
برای مدیریت دادهها تیم فناوری اطلاعات هر مجموعه نیازمند سخت افزار و نرم افزارهاییست که باعث افزایش هزینه در روند این کار میشوند. اما با استفاده از رایانش ابری ذیگر نیاز به صرف هزینه برای این سخت افزار و نرم افزارها نیست. به علاوه این کار قابل اطمینانتر و مطمئنتر است. این مزیت باعث میشود تا علاوه بر کاهش هزینه، متخصصین فناوری و اطلاعات به جای صرف زمان برای مدیریت این سخت افزار و نرم افزارها بر روی کارهای بیشتری که به نفع مجموعه است تمرکز کنند.
فضاهای ابری همچنین مقیاسپذیر و در همه جای جهان قابل دسترساند. که همین قابلیت نیز هزینه و زمان ایجاد و استقرار برنامههای نرم افزاری را تسریع میکند. رایانش ابری قادر به پردازش و ذخیره سازی دادههای یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل در مقیاس بزرگ، اینترنت اشیا و موارد دیگر است.
ظرفیت ذخیره نامحدود
از جمله مواردی که باعث میشود صرف نظر کردن از معایب رایانش ابری مقدور باشد، ظرفیت ذخیره نامحدود فضاهای ابریست. صرفه نظر از اینکه از کدام سولوشن ابری استفاده میکنید. میتوانید تمام فضای ذخیره سازی مورد نیاز خود را خریداری کنید. و به هر میزان که نیاز به حافظه دارید آن را تامین کنید. این درحالی است که خرید سخت افزار باعث میشود به دلیل استهلاک قطعات و دستگاه، در گذر زمان نیاز به صرف هزینههای دورهای برای تعمیر و بازیابی دستگاه و اطلاعات خود داشته باشید.
پشتیبان گیری/بازیابی دادهها
پشتیبان گیری ابری سرویسی است که در آن دادهها و برنامههای کاربردی روی سرورهای یک شرکت پشتیبانگیری شده و در یک سرور از راه دور ذخیره میشوند. زمانی که شرکتها برای ذخیره فایلها و دادهها از رایانش ابری استفاده میکنند. در صورت خرابی سیستم؛ حادثه و بلایای طبیعی و دیگر مشکلات ناگهانی، چیزی را از دست نخواهند داد. کاربران همچنین میتوانند این کار را در سرورهای خصوصی یا شرکتی انجام دهند. اما ارائهدهندگان خدمات ابری، این کار را به صورت استاندارد و 24 ساعته انجام میدهند. در این حالت کاربران مجبور نیستند به آن بپردازند.
مدیریت آسان
تمام دادهها به سرویسهای ابری واگذار شدهاند، بنابراین در مدیریت آنها دچار بحران نخواهید شد. تنهاکافیست به ارائهدهنده خود اعتماد کنید. بدین گونه همه کارها به خوبی پیش میرود و کارها هرروز طبق برنامه مشخص و بدون درگیری ذهنی و صرف زمان شما انجام میشود.
دسترسی آسان
کاربران میتوانند از هر نقطه روی کره زمین و روی هر دستگاهی، به برنامهها، دادهها و فایلهای خود دسترسی داشته باشند.
معایب رایانش ابری
وابسته به اتصال اینترنت در همه زمانها
شما برای دسترسی به رایانش ابری همیشه نیازمند اتصال به اینترنت خواهید بود. اما همیشه این احتمال وجود دارد که یک بلای طبیعی، یک خرابی به دلیل ساخت و ساز محلی یا فعالیتهای مشابه باعث شود که با یک قطعی بزرگ مواجه شوید. بدین ترتیب از جمله معایب وابسته بودن به اینترنت این است که در صورت رخ داد حادثهای که موجب قطعی آن میشود. فعالیت یک کسب و کار آنلاین با مشکل مواجه شده و متوقف شود. اگر درخانه یک کسب و کار آنلاین را مدیریت میکنید توصیه ما به شما این است که حتما یک نسخه پشتیبان از دادههای خود داشته باشید.
خطرات امنیتی از اصلیترین معایب رایانش ابری
مدیریت امنیت این فضا از اصلیترین معایب رایانش ابری در برابر بسیاری از مسائل مربوط به سیستمهای اطلاعاتی حساس و پیچیده است. مسائلی مانند امنیت، در دسترس بودن، محرمانه بودن و حفظ حریم خصوصی، مسائل حقوقی و قضایی، قفل شدن دادهها ، عدم وجود توافق نامههای خدمات استاندارد (SLAs) و غیره.
آسیب پذیری، به ویژه در محیطهای اشتراکی
استفاده از سرویس های ابری دارای برخی خطرات است. طبق بررسیهای انجام شده، دسترسی غیر مجاز و API های ناامن به عنوان اولین و بیشترین مشکلات آسیب پذیری فضای ابری شناخته میشوند. شایعترین مسائل امنیتی مربوط به دسترسی غیر مجاز و سوء استفاده از اعتبار کارکنان است. موارد دیگر شامل آسیبهای ناشی از پروتکل اینترنت، بازیابی اطلاعات، رعایت موارد قانونی و خطرات محتمل برای دسترسی است.
از بین رفتن دادهها یا سرقت و نشت دادهها
از جمله دیگر معایب رایانش ابری اینست که هنگامی که فایلها و دادهها را در سرور شخص دیگری ذخیره میکنید. مانند این است که به ارائهدهنده آن سرویس های ابری ، جواهر تاج خود را تقدیم کنید. نشت دادهها و افشای غیر مجاز اطلاعات حساس از طریق آسیب پذیریهای موجود، در دنیای مجازی و فضای ابری یک اتفاق محتمل و بدیهیست. همچنین ویروسها و یا آسیبهای فیزیکی میتوانند دادهها را برای انسان و نرم افزار ناخوانا کنند. در مواردی حتی اطلاعات از دست رفته قابل بازیابی نیستند، بنابراین جلوگیری از از دست رفتن دادهها به یک ابزار ضروری تبدیل میشود.
نتیجه گیری
استفاده از رایانش ابری یا همان کلود کامپیتینگ در دنیای امروز بسیار کاربردی و ضروریست. بدان معنا که بسیاری از کسب و کارها بدون استفاده از این سولوشن قادر به ادامه مسیر نخواهند بود. اما باید به شدت مراقب معایب رایانش ابری و آسیب پذیریهای مربوط به استفاده از سرویس های ابری باشید. در همه حال یک نسخه پشتیبان از دادههای خود داشته باشید. و در انتخاب ارائه دهنده مناسب این سرویس دقت کنید.
اگر با تین کلاینت آشنایی دارید و اسم آن را شنیدهاید، احتمالا تا به حال پرسش های زیادی درباره تین کلاینت به ذهنتان رسیده است. برای آشنایی با خرید تین کلاینت دست دوم بهتر است که ابتدا بدانیم تین کلاینت چیست و چه مزایایی دارد. بدین ترتیب در اینجا به شرح مختصری از این داستان میپردازیم. با ما همراه شوید.
قبل از خرید تین کلاینت دست دوم بدانیم تین کلاینت چیست!
تین کلاینت، مینی کامپیوتر، مینی پی سی همگی به یک معنا و کاربرد هستند. یعنی رایانهی کوچک و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
این نام ها صرفا نامهای متفاوت برای یک دستگاه هستند و همانند یک کامپیوتر معمولی دارای انواع سختافزار (RAM) ،CPU ،Storage و … هستند.
تولیدکنندگان این رایانههای کوچک، برای اینکه بتوانند محصولات کوچکتری عرضه کنند، مجبور به حذف یا تغییر شکل برخی از سختافزارهای یک رایانهی معمولی هستند.
تفاوت تین کلاینت یا مینی کامپیوتر با رایانه معمولی
اغلب تولیدکنندگان برای جادادن پردازش گر در دستگاه خود مجبور به حذف خنک کننده پردازنده میشوند. که برای این منظور مجبور به استفاده از پردازندههایی با توان کمتر هستند تا نیاز کمتری به خنک سازی داشته باشد.
رم یا حافظهی اصلی اغلب مینی کامپیوترها از نوع لپ تاپی میباشد که بتواند سایز کوچکتری داشته باشد. و تفاوتی از نظر عملکرد با رم رایانههای معمولی ندارد. (معمولا باس کمتری نسبت به رایانههای معمولی دارند.)
در اغلب مینی کامپیوترها امکان اتصال هارد دیسکهای معمولی ۳٫۵ اینچی وجود ندارد و بایستی از نوع لپ تاپی که ۲٫۵ اینچی میباشد استفاده کرد.
اما بهترین گزینه استفاده از حافظههای اس اس دی( S.S.D) در مینی کامپیوتر ها میباشد. که در دو نوع M2 و SATA موجود میباشد که سرعت و عمر مفید بسیار بالاتری در مقایسه با هارد دیسکها دارد و طبیعتا قیمت بیشتری نیز دارد.
مادربرد دستگاهها نیز مشمول همین کوچک سازی میشود. که در این راستا برخی از پورتهای خود را مانند پورت سریال، پورت کام، تعداد یو اس بی ها، امکانات آور کلاکینگ و … از ویژگیهای خود را ناچارا از دست میدهد.
اما از آنجایی که مینی کامپیوترها معمولا برای مصارف اداری و مشخص استفاده میشوند، این حذفیات مشکل ساز نمیشود و حتی در برخی از مینی کامپیوترهای خاص پورتهای مذکور به تعداد کمتر وجود دارند.
مصرف برق تین کلاینت دست دوم به دلیل تغییرات فوق بسیار کاهش مییابد. به طوری که معمولا حدود ۲۰-۵۰ وات مصرف انرژی دارند که این مورد نیز باعث میشود که پاور (منبع تغذیه) دستگاه نیز کوچکتر شود. و معمولا پاور مینی کامپیوترها به صورت پاورهای لپ تاپی بیرون آنها قرار میگیرد
درایو نوری (مثلا دیویدی رایتر) نیز معمولا در مینی کامپیوترها وجود ندارد. مگر در انواع بزرگتر آنها (میان سایزها) که در صورتی که نیاز به استفاده از سیدی یا دیویدی باشد. میتوان از انواع درایوهای نوری اکسترنال (پرتابل) استفاده کرد. کارت گرافیک اغلب مینی کامپیوترها به صورت مجتمع در پردازنده میباشد. به عنوان مثال پردازنده های اینتل دارای کارتهای گرافیک داخل پردازنده هستند. که قطعا از توان پایینتری در مقایسه با رایانههای رومیزی برخوردارند.
مزایای تین کلاینت (مینی کامپیوتر)
مصرف برق پایین: حدود ۲۰-۵۰ وات مصرف برق مینی کامپیوترها است. که در مقایسه با مصرف ۲۰۰-۳۰۰ واتی کامپیوترهای معمولی، استفاده از مینی کامپیوترها ۶۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی به دنبال خواهد داشت.
عمر بیشتر: معمولا دو برابر کامپیوترهای معمولی عمر میکنند. که دلیل آن حذف قطعات مکانیکی مانند فن و هارد دیسک است. (البته برخی از مشتریان برای کاهش قیمت به جای انتخاب اساسدی، هارد لپتاپی انتخاب میکنند. که معمولا ۴-۶ سال عمر میکند.)
اشغال فضای کمتر: سایز مینی کامپیوتر در مقایسه با کامپیوتر معمولی بسیار کوچکتر است.
پایداری بیشتر: به دلیل اینکه کلیهی سخت افزار مینی کامپیوترها توسط یک کمپانی اسمبل شده و بعضا حتی نیاز به درایور نرم افزاری هم ندارند. و طبق یک استاندارد مشخص مونتاژ شدهاند ضریب پایداری بیشتری نسبت به یک کامپیوتر دارد.
خرید تین کلاینت دست دوم
از آنجا که هیچگاه برند معتبری در ایران نمایندگی رسمی نداشته است. همواره مسائل مختلفی مانند پشتیبانی و خدمات پس از فروش، گارانتی و… وجود دارد. مقوله استفاده از برندهای معتبر به همینجا ختم نمیشود. و به دلیل محدودیت در وارد کردن برند و مدل های خاص، باعث شده تا کارفرمایانی که برای سازمان خود نیازمند خرید تین کلاینت در تعداد بالا هستند به خرید تین کلاینت دست دوم روی بیاورند.
مزایای تین کلاینت دست دوم
کاهش هزینه به نسبت کیس معمولی بسیار زیاد است.
دستگاه این قابلیت را دارد که در هر زمان که میخواهید آن را ارتقا دهید.
برندها و مدل های خاص را آسانتر و با قیمت مناسب تر خریداری کنید.
نتیجه گیری
خرید تین کلاینت دست دوم فقط و فقط باید توسط مراکزی که در این حوزه متخصص و کارشناس هستند انجام شود. چرا که یک مجموعه فنی و متخصص، سواد و دانش این کار را دارد. و همچنین اعتبار و حرفه خود را از بابت کالای دست دوم زیر سوال نخواهد برد. و نکته دیگر اینکه برای خرید تین کلاینت دست دوم بایستی به شرکت و مجموعه ای مراجعه کنید که دست کم شش ماه گارانتی به شما ارائه دهد.
وزارت انرژی آمریکا سازمانیست که کاربری علمی دارد، آنها حجم عظیمی از دیتا و اطلاعات را تولید میکنند که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.
راهکار وزارت انرژی آمریکا برای رسیدگی به یک مساله اساسی در دنیای امروز
امروزه با گسترش تکنولوژی و افزایش آمار و دادههای موجود در جهان، اکتاشافات و خلاقیتهای بی شماری به دنیا اضافه میشود.
این گسترش عظیم و پیشرفت هرروزه، اگر چه بسیار به زیست ساده تر بشر کمک خواهد کرد اما از طرفی به دلیل بالا رفتن دادههای موجود، مدیریت آنها، طبقه بندی و گنجاندنشان در یک دیتابیس و نهایتا تبدیل دادههای اولیه و البته بینهایت زیاد به یک مجموعه مفید، کاربردی و قابل دسترس بسیار دشوارتر خواهد بود.
وزارت آمریکا قصد دارد تا با افزایش بودجه و کمک مالی به تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی و AI برای این مساله راه حلی بیاندیشد. بدین ترتیب میتوان روند اکتشافات علمی را نیز اتومات کرد.
وزارت انرژی آمریکا (DOE) میگوید که این بودجه را به پنج توسعه دهنده پروژههای تحقیقاتی اختصاص میدهد و آنها نیز موظفند تا الگوریتمهای یادگیری ماشین و AI که برای مقاصد علمی هدف گذاری شدهاند را توسعه دهند.
هدف نهایی، استفاده از این الگوریتمها در جهت ارائه نظریهها و حتی اکتشافات علمیست.
دادههای اولیه ممکن است به دستههای مختلفی از جمله مطالعات مشاهدهای، آزمایشهای علمی و حتی شبیهسازها تقسیم شوند.
هوش مصنوعی یا AI و ML هایی که توسعه داده میشوند میتوانند از این داده ها استفاده کنند. به طور مثال پیش بینی یک رخداد آب و هوایی، ارائه نظریههای شبکه برق، و نهایتا حتی رسیدن به یک جمع بندی درباره فضا و فیزیک و سایر موارد.
سخن باربارا هالند، دستیار مدیر دفتر علوم وزارت انرژی آمریکا در حوزه تحقیقات رایانش علمی پیشرفته:
تغییرات برهمزننده در کاربردها، الگوریتمها، معماریها، و اکوسیستمهای رایانش عملکرد-بالا رخ میدهند. این پروژهها به کنکاش درباره رویکردهایی میپردازند که به طور بالقوه تاثیرگذاری بالایی در AI و یادگیری ماشین به منظور کمک به اکتشافات علمی و تحلیل دادهها، و خودکارسازی آنها، برای مسائلی که به طرز فزایندهای در حال پیچیدهتر شدن هستند دارند.
وقتی صحبت از تفاوت پردازنده اینتل و AMD میشود، همه چیز بستگی به نوع استفاده شما دارد. برای چندین دهه، Intel بر AMD تسلط داشت و در بازار CPU، پیشروترین نام تجاری محسوب میشد. اما وقتی AMD سری Ryzen 7 را منتشر کرد که برای رقابت با Core i7 اینتل ساخته شده بود، وضعیت تغییر کرد. از آنجایی که بحث تفاوت پردازنده اینتل و AMD در چند سال اخیر داغ تر شده است. قصد داریم تا در این مقاله یک بررسی اجمالی از تفاوت این دو پردازنده و کمپانی سازنده آنها ارائه دهیم. همچنین در این نوشتار با مقایسه مزایا و معایب هرکدام، میتوانید روند تصمیمگیری سریعتری داشته باشید.
clock speed معیاری برای سنجش عملکرد پردازندههاست. زمانی که صحبت از clock speed میشود پردازندههای اینتل حرف بیشتری برای گفتن دارند. به این معیار clock rate نیز گفته میشود که براساس GHz یا گیگاهرتز بیان شدهاست. از سوی دیگر سرعت پردازنده AMD تقریبا شبیه به اینتل است اما انرژی مصرفی بیشتری دارد، بنابراین در مقایسه با پردازندههای Intel Core ، مصرف برق بسیار بیشتری خواهد داشت. از این رو اگر به دنبال یک پردازنده کم مصرف با سرعت بالا هستید اینتل گزینه بهتریست.
Overclocking عملکرد اجرای یک پردازنده با سرعتی بالاتر از سرعت مورد نظر و توصیه شده توسط سازندگان آن است. پردازندههای AMD در اورکلاک از پردازندههای اینتل بهتر عمل میکنند، چرا که برخلاف AMD، پردازندههای Intel Core قفل شدهاند و اجازه اورکلاک را نمیدهند. مگر در تراشههایی که انتهای شماره پردازنده با حرف K آمده است. این مبحث یکی از موارد تفاوت پردازنده اینتل و AMD است.
در این مورد باید بگوییم که پردازنده AMD میتواند عملکرد بهتری نسبت به اینتل داشته باشد. درواقع این پردازنده مولتی تسک است. سنجشهای متعدد نشان داده است که آنها برای انجام یک تسک، به 47 ثانیه زمان نیاز دارند و این درحالیست که این زمان برای پردازندههای Intel Core می توانند تا 60 ثانیه نیز اقزایش پیدا کنند. با این حال، تراشههای اینتل میتوانند دستورالعملهای تک رشته را به شیوه بهتری اجرا کنند.
در این خصوص، یک نکته حائز اهمیت درباره AMD وجود دارد. این شرکت سوای اینکه هستههای بیشتر و در نتیجه عملکرد بهتری در رابطه با هستهها را ارائه میکند، به دلیل داشتن یک استراتژی قیمت گذاری رقابتی، پردازندههای آن را با مناسب ترین قیمت در بازار خواهید یافت. در مقایسه، اینتل توانمندی و قدرت این را دارد که به عنوان هد و رهبر باراز تعیین کننده قیمت خود در قطعات رایانه و بازار لوازم جانبی باشد. بنابراین شما پردازندههای اینتل را با قیمت بالاتر و خاص خود برند خریداری میکنید.
در جایی که صحبت از بازی و گیمینگ نقل مجلس باشد، تفاوت پردازنده اینتل و AMD بسیار محسوس خواهد بود. با توجه به کارتهای گرافیکی سطح بالا ، پردازندههای اینتل حداقل 5 تا 10 درصد سریعتر از پردازندههای AMD بوده و برای بازیهای سطح بالا ، این تفاوت میتواند تا 15 درصد نیز افزایش داشته باشد.
اینتل به دلیل اینکه بازار وسیعتری نسبت به AMD دارد و به طبع آن استفاده بیشتری دارد، در نتیجه بیش از AMD مورد حملات شبکه قرار میگیرد. این شرکت در حال ایجاد تغییراتی برای غلبه بر این مشکل است، اما با تغییرات و اصلاحات مداوم، پردازندههای Intel Core ممکن است در یک بازه زمانی از پردازندههای AMD عقب بمانند. در مقایسه ، پردازنده های AMD به دلیل بازار کوچکتر کمتر با چنین مسالهای رو به رو میشوند، و بنابراین از امنیت بیشتری برخوردار هستند.
پردازنده های اینتل برق کمتری مصرف کرده و در حالت ایدهآل 95 وات مصرف میکنند. با این حال بر روی عملکرد پردازنده تاثیر نمیگذارند.
اما در اینجا تفاوت پردازنده اینتل و AMD این است که AMD 105 وات برق مصرفی دارد و در مقایسه با اینتل، نیمی از عملکرد را خواهیم داشت. البته این مورد درمورد صد در صد موقع صدق نمیکند.
اینتل در زمینه پردازنده های مبتنی بر x86 بزرگترین تولید کننده در جهان شناخته شده است. در واقع بیش از سه چهارم سهم بازار پردازنده های x86 را در دست دارد. از سوی دیگر با اینکه پردازنده های AMD ارزان تر هستند، سهم بسیار کمتری در بازار دارند.
بیان تفاوت پردازنده اینتل و AMD و همچین انتخاب گزینه بهتر میان این دو کار آسان و دقیقی نیست. هرکدام از این شرکتها مدلها و نسخههای متفاوتی از یک پردازنده را ارائه میدهند که از جنبههای مختلفی مانند تعداد هسته، اورکلاک، و سایر مشخصات متفاوت است. نکته دیگری که باید بدانید این است که اینتل تنها چندین سال به دلیل عملکرد بهتر نسبت به AMD بر بازار تسلط داشت و پس از عرضه Ryzen 7 AMD ، کمپانی AMD قدرت و توانایی رقابت با اینتل، به ویژه پردازندههای Intel Core i7 را داشت.
بنابراین، برای سهولت فرآیند انتخاب خود، باید بدانید: هر کدام از این برند ها چه چیزی را ارائه میدهد! شما برای چه هدفی اقدام به خرید میکنید و ویژگیهای مورد نیاز شما چیست!