thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

آموزش پاک کردن کش مرورگرها

کش یک ذخیره سازی موقت برای داده‌های وب سایت است که برای بهبود تجربه مرور شما استفاده می‌شود.کش مرورگر شامل Temporary Internet Files می‌شود و به معنی فایل‌های موقت اینترنتی است. که در افزایش سرعت لود برای دسترسی به سایت‌ها نقش بزرگی را ایفا می‌کند. در واقع کش مروگر شامل فایل‌هایی می‌باشد که در صفحات مختلف یک سایت تکرار شده و حالا برای مرور سایر صفحات براساس الگوریتمی که مرورگرها دارند این فایل‌های شناسایی شده به جای لود مستقیم از سرور، فایلی را که قبلا به صورت موقت در کامپیوتر ذخیره شده را نشان می‌دهند.

پس در این صورت به جای اینکه مدت زمان بیشتری منتظر بمانیم تا فایل‌های یک صفحه لود شود. زمان بسیار کوتاه‌تر شده و فایل‌های تکراری و کش شده‌ای که در حافظه موقت کامپیوتر قرار دارد به کاربر نمایش داده می‌شود و همین موضوع سبب شده که صفحه سایت مورد نظر در مدت زمان کوتاهی لود شود. در این مقاله نحوه پاک کردن کش مرورگر را آموزش داده‌ایم.

کش مرورگر چیست؟

کش مرورگر پایگاه داده‌ای از فایل‌هایی است که برای ذخیره منابع دانلود شده از وب سایت‌ها استفاده می‌شود. منابع رایج در کش مرورگر شامل: تصاویر، محتوای متنی، HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. کش به طور کلی، نرم ‌افزار یا سخت ‌افزاری است که به ‌طور موقت داده‌ها را جمع‌ آوری و ذخیره می‌کند تا کاربر بتواند به سرعت به آن داده‌ها در آینده دسترسی پیدا کند. حافظه پنهان نقش مهمی در عملکرد مرورگر دارد زیرا با ذخیره کردن محتوای وب، سرعت بارگذاری صفحات را بالاتر میبرد. انواع مختلفی از کش وجود دارد. مانند کش مرورگر، حافظه پنهان Distributed server برای سیستم‌های با حجم بالا، حافظه پنهان برنامه برای ورود به HTML وب سایت، ذخیره داده برای سیستم‌های مدیریت محتوا، کش پراکسی و بسیاری از انواع دیگر.

برای رتباط با ما به شماره 02154521 تماس حاصل فرمایید. و یا به وبسایت https://rahaco.net/ مراجعه نمایید.

محبوبیت روزافزون تین کلاینت ایرانی برای کاربری‌های مختلف

محبوبیت کامپیوترهای کوچک رو به افزایش است. آن‌ها نصف اندازه یک رایانه استاندارد می‌باشند و در عین حال به لطف پیشرفت‌ تکنولوژی، به طرز شگفت آوری قدرتمند هستند. تین کلاینت‌ها اکنون برای بسیاری از اهداف مشابه با دسکتاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند و در عین حال باعث صرفه جویی در فضا می‌شوند. با این حال، تین کلاینت ایرانی هنوز به اندازه سایر دستگاه‌ها همه جا در دسترس نیست.
در گذشته بیشترین سوالی که در مورد تین کلاینت‌ها وجود داشت این بود که کاربرد آن چقدر است؟ به لطف فناوری، امروزه بهترین تین کلاینت‌ها به خوبی می‌توانند جایگزین رایانه‌ها و حتی لپ تاپ‌ها باشند. در واقع، برخی از آن‌ها حتی می‌توانند عملکرد بهتری از کامپیوترها و کیس‌های قدیمی داشته باشند. قبل از اینکه کمی بیشتر در مورد این دستگاه‌های کوچک صحبت کنیم، اجازه دهید با تاریخچه آن‌ها شروع کنیم.
تاریخچه تین کلاینت
رایانه PDP-1 به عنوان اولین کامپیوتر کوچک جهان شناخته می‌شود که در نوامبر 1960 توسط شرکتDigital Equipment به بازار عرضه شد. این اولین کامپیوتر کوچک جهان بود که طیف وسیعی از وظایف را انجام می‌داد و حدود 120000 دلار فروخته شد. بنابراین، در آن زمان ارزان‌ترین رایانه جهان محسوب می‌شد. موفقیت PDP 1 و مدل‌های بعدی آن، سایر تولیدکنندگان کامپیوتر مانند HP، DG و VDM را ترغیب کرد تا به بازار تین کلاینت بپیوندند. پس از معرفی کامپیوتر اینتل (NUC) در سال 2013 بود که محبوبیت کامپیوترهای کوچک بیشتر شد.
تین کلاینت ایرانی دقیقا چیست؟
اصطلاح کلی مینی کامپیوتر به رایانه‌های کوچکی اشاره دارد که تمام قابلیت‌های یک دسکتاپ را به شکل فیزیکی در خود جای داده‌اند. از آنجایی که تین کلاینت فضای بسیار محدودی را اشغال می‌کند، برای افرادی که نیازهای ساده‌ای دارند یک گزینه ایده آل محسوب می‌شود. تین کلاینت آنقدر کوچک است که حتی می‌توانید آن را به پشت مانیتور خود وصل کنید. تین کلاینت ایرانی نیز از نظر عملکرد درست مانند یک کامپیوتر کامل با CPU و حافظه است. پردازنده تمام دستورالعمل‌ها را با پردازش داده‌ها اجرا می‌کند. بیایید به تمام اجزای تشکیل دهنده تین کلاینت ایرانی نگاهی بیاندازیم.
اجزای تین کلاینت ایرانی و کاری که انجام می‌دهند
پردازنده: واحد پردازش است. تین کلاینت معمولا از پردازنده‌های مبتنی بر ARM استفاده می‌کند. این پردازنده‌ها کوچک هستند و انرژی کارآمدی دارند. برخی از آن‌ها از آخرین تراشه‌های Core i5 یا حتی i7 اینتل استفاده می‌کنند.
حافظه: داده‌ها را ذخیره می‌کند. به جای رم‌های معمولی DDR، رایانه‌های کوچک از SDRAM یا SODIMM استفاده می‌کنند.
استوریج: وظیفه نگهداری اطلاعات را برعهده دارد. امروزه تین کلاینت‌ها از هر دو نوع حافظه HDD و SDD برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند.
پورت‌ها: مینی کامپیوتر برای اتصال به دستگاه‌های دیگر از این درگاه‌ها استفاده می‌کند. پورت‌ها امکان اتصال میان تین کلاینت و دستگاه‌های دیگر مانند صفحه‌کلید، ماوس، مانیتور و غیره را فراهم می‌کنند.
سیستم عامل: سیستم عامل اصلی‌ترین پلتفرم برای اجرای برنامه‌هاست. در حالی که سیستم عامل ویندوز در تین کلاینت‌ها بسیار رایج‌تر است، می‌توانید مینی کامپیوترهای سازگار با سیستم عامل لینوکس را نیز تهیه نمایید.
موارد استفاده از تین کلاینت بر اساس نیاز شما
مردم اغلب می‌پرسند کدام تین کلاینت ایرانی را باید بخرند. پاسخ این سوال کاملا به نیاز شما بستگی دارد. نیازهای شما تعیین می‌کند که به سراغ کدام تین کلاینت بروید. کاربردهای مینی کامپیوتر را در ادامه ببینید.
استفاده روزمره در خانه
کاربری خانگی می‌تواند شامل کار در خانه، آموزش یا سایر کارهای ساده روزمره باشد. تقریبا تمام مینی کامپیوترهای ایرانی قادر به انجام کارهای مهم مانند وبگردی، تماس‌های آنلاین، پخش ویدیو و غیره هستند.
بازی ویدیویی
اگر بودجه شما محدود است، لازم نیست برای گیمینگ به دنبال یک لپ تاپ گران قیمت باشید. فقط یک تین کلاینت NOPC تهیه کنید و آن را مطابق با نیاز خود ارتقا دهید. شما به راحتی می‌توانید تا 30 تا 40 فریم بر ثانیه را روی یک کارت گرافیک مناسب دریافت کنید.
تجارت
تین کلاینت ایرانی برای استفاده‌های تجاری مانند تجزیه و تحلیل تراکنش‌ها، سرمایه گذاری، فروش و بازاریابی گزینه‌ای مناسب است. برای انجام وظایف کاری نیازی به کارت گرافیک اختصاصی نیست و پردازنده‌های گرافیکی سطح پایین به خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهند بود. فراموش نکنید که یک مانیتور بزرگ‌ تهیه نمایید تا به راحتی با آمار و تجزیه و تحلیل کار کنید.
آیا تین کلاینت ایرانی ارزش خرید را دارد؟
پاسخ کوتاه است. مینی کامپیوتر ایرانی نسبتا مقرون به صرفه است و می‌توان آن را برای استفاده‌های مختلف تغییر کاربری داد تا بیشترین کارایی را داشته باشد. از تین کلاینت می‌توان به عنوان سینمای خانگی یا بازی استفاده کرد. همچنین، رایانه‌های کوچک برای دیجیتال ساینیج نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مطمئنا مدل‌های متنوع تین کلاینت نیازها یا علایق خاص شما را برآورده می‌کنند. در آینده نیز این مینی کامپیوترها از نظر قدرت و محبوبیت رشد خواهند کرد؛ اما از نظر اندازه نه!
در گذشته تین کلاینت‌ها به دلیل توانایی محدود آن‌ها در ارتقا و عملکرد مورد انتقاد قرار می‌گرفتند، اما پیشرفت‌های اخیر این تصور را تغییر داده است. برخی از مینی کامپیوترها اکنون می‌توانند حتی سنگین‌ترین بازی‌ها را نیز اجرا کنند! درست است که تین کلاینت ایرانی ویژگی‌های سفارشی سازی و قدرت دسکتاپ را ندارد، اما آن را به روش‌های دیگری جبران می‌کند.
مزایای تین کلاینت NOPC
اگر می‌خواهید یک تین کلاینت بخرید اما  ادامه مطلب...

تفاوت نمایشگر با تلویزیون در چیست؟

بسیاری از افراد درک درستی از تفاوت نمایشگر با تلویزیون ندارند و فکر می‌کنند این دو یکی هستند و در نتیجه انتظار کار کردی مشابه میان نمایشگرها با تلویزیون‌ها دارند. درست است که هر دو برای نمایش تصاویر و محتوای ویدیویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما نمایشگر با تلویزیون تفاوت‌های بسیار ریز و درشتی دارد که در این مقاله به تفاوت این دو خواهیم پرداخت. در گذشته تلویزیون‌ها دستگاه‌های مشبک، حجیم و سنگینی بودند که کیفیت بسیار بالایی نداشتند و مانیتورها با استفاده از پورت VGA و DVI قادر به اتصال به هیچ دستگاه دیگری نبودند. اما حالا تلویزیون‌ها و مانیتورها پنل‌های تختی هستند که با پورت HDMI به دستگاه‌های مختلف متصل می‌شوند، واضح‌ترین تفاوت مانیتور و تلویزیون ابعاد آن‌ها است.
تفاوت نمایشگر با تلویزیون
تفاوت مانیتور با تلویزیون را می‌توان در بخش‌های مختلف این دو سیستم اعم از ساختارهای نرم افزاری و از همه مهم‌تر اجزای سخت افزاری جست و جو کرد. در واقع منظور دستگاهی است که میتوان از آن برای نمایش محتواهای موجود در یک رایانه یا لپ‌تاپ شخصی استفاده کرد. خود نمایشگر به تنهایی نمی‌تواند داده‌های تصویری را پردازش کرده و نمایش دهد. این موضوع یکی از مهم‌ترین نکاتی است که می‌تواند در روشن شدن تفاوت نمایشگر با تلویزیون کمک کننده باشد.
در واقع نمایشگرها تصویر و محتوایی را نمایش می‌دهند که پیش از نمایش در واحدهای پردازنده سیستم کامپیوتری، نظیر GPU و CPU پردازش شده و اکنون نمایشگر تنها آن را پخش می‌کند. از این رو نمایشگر‌های مختلفی مانند مانیتور acer یا مانیتور LG و دیگر برندها در بازار موجود است که هر یک را می‌توان متناسب با نوع سیستم مورد استفاده خریداری و استفاده کرد.
اما در مقابل نمایشگرها، تلویزیون‌ها خود دارای قطعات سخت افزاری هستند که تصویر را دریافت کرده و آن را پردازش می‌کنند. RF Tuner قطعه‌ای است که با دریافت سیگنال، محتواهای تصویری را پخش می‌کند. به این ترتیب بر خلاف مانیتورها، تلویزیون‌ها به دستگاه دیگری برای نمایش تصویر نیاز ندارند. تلویزیون‌های قدیمی با گیرنده‌های آنتن تصاویر را دریافت و پخش می‌کردند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی تلویزیون‌ها بزرگ‌تر شده، گیرنده‌ها و ورودی‌های بیشتری دارند و قادر به پخش جریان‌های بیشتری نیز هستند.
تفاوت در ابعاد و سایز نمایشگر و تلویزیون
اولین و قابل توجه‌ترین تفاوت مانیتور با تلویزیون در ابعاد و مشخصات ظاهری آن‌ها است. از لحاظ ابعاد معمولا تلویزیون‌ها با توجه به پیشرفت و طراحی‌های جدید ساخته شده اندازه بزرگ‌تری نسبت به نمایشگرها دارند. این مورد یکی از مشخص‌ترین موارد تفاوت نمایشگر با تلویزیون است. اکثر تلویزیون‌های موجود در بازار سایزی بالاتر از 40 اینچ دارند. در مقابل اما مانیتورها معمولا در ابعاد زیر 30 اینچ بوده و حتی می‌توان از نمایشگرها روی میز مطالعه هم استفاده کرد. در نتیجه معمولا پنل تلویزیون به نسبت نمایشگرها بزرگ‌تر و شفاف‌تر است. شکل پنل نیز خود می‌تواند باعث تفاوت‌هایی در بین دو دستگاه شود. از پنل‌های مسطح و فلت گرفته تا انواع محدب و مقعر، انواع پنل‌هایی هستند که در دستگاه‌های مختلف مشاهده می‌شوند.
تفاوت پورت نمایشگر با تلویزیون
دومین موردی که میتوان در تفاوت این دو سخت افزار اشاره نمود پورت های نمایشگر با تلویزیون هستند.
پورت‌های نمایشگر: پورت Display برای پوشش رزولوشن‌های بالاتر، پورت HDMI، جک هدفون،USB ،DVI ،VGA
پورت های تلویزیون: ورودی کامپوننت، کامپوزیت، درگاه HDMI جک 3.5 میلیمتری هدفون و درگاه USB اترنت برای اتصال تلویزیون هوشمند به اینترنت.
تفاوت نمایشگر با تلویزیون در رنگ و تراکم پیکسل 
یکی دیگر از تفاوت‌های مانیتور با تلویزیون تعادل رنگی دو سخت افزار است. به صورت کلی، خصوصا با وجود عرضه تلویزیون‌های مدرن‌تر، معمولا تلویزیون‌ها کیفیت رنگی بسیار بهتری نسبت به مانیتور‌ها دارند. نکته مهم دیگر در خصوص تفاوت نمایشگر با تلویزیون‌، توجه به تراکم پیکسلی دو سیستم است. تراکم پیکسلی در اصل به معنای تعداد پیکسل‌هایی است که در یک مربع یک اینچی نمایش داده می‌شود. در این خصوص باید دستگاه‌ها در مدل‌های مختلف خود بررسی شوند، اما معمولا تراکم پیکسلی نمایشگرها بالاتر است.
تفاوت نمایشگر با تلویزیون در نمایش تصویر 
نکته حائز اهمیت این است که معمولا تصاویر و محتواهای ویدئویی با سرعت بسیار بیشتری در مانیتورها نمایش داده می‌شوند و نمایش تصویر تاخیر کم‌تری نسبت به تلویزیون دارد. این مورد به دلیل تفاوت‌های نرم افزاری و طراحی گرافیکی متفاوت مانیتور با تلویزیون است.
نکته قابل توجه دیگر در تفاوت مانیتور با تلویزیون، در Frame rate دو دستگاه است. اما با وجود تمام این موارد، تفاوت بسیار زیادی در ادامه مطلب...

نرم افزار مانیتورینگ شبکه؛ مهم‌ترین نیاز کسب‌وکارهای امروزی

نظارت بر شبکه یک عملکرد حیاتی فناوری اطلاعات برای دنیای کسب و کارهاست. از بهره‌وری کارکنان گرفته تا تعمیر و نگهداری زیرساخت، نظارت بر شبکه می‌تواند به کسب‌وکارها در صرفه‌جویی در هزینه‌ها در تمام زوایای ساختار شرکت کمک کند. در حالی که نظارت بر شبکه در حال افزایش است، افراد بسیاری فکر می‌کنند که این فناوری دقیقا چیست و چگونه می‌تواند به آن‌ها کمک کند. اگر به دنبال اطلاعاتی در مورد نحوه عملکرد مانیتورینگ شبکه هستید، به جای درستی آمده‌اید.

شبکه‌های غیرقابل اعتماد می‌توانند به یک کابوس واقعی برای هر صاحب کسب‌وکاری تبدیل شوند و تاثیرات منفی بر سود داشته باشند. نظارت بر شبکه عملکردی حیاتی است و مزایای بسیاری را برای شرکت‌ها در هر اندازه‌ای ارائه می‌دهد. این فرایند با کاهش هزینه‌های زیرساختی باعث صرفه جویی در هزینه‌ها و حتی افزایش بهره وری می‌شود. سیستم مانیتورینگ شبکه می‌تواند به یافتن راه‌حل‌هایی برای طیف گسترده‌ای از مشکلات، از جمله لود کند صفحه وب، فعالیت مشکوک از سوی کاربران، خرابی سرورها و همچنین مشکلات اتصالات شبکه کمک کند.

مانیتورینگ شبکه چیست؟

برای اینکه بدانیم نظارت شبکه چگونه کار می‌کند، مهم است که اهمیت شبکه برای سازمان را درک کنیم. شبکه‌ها رگ حیاتی شرکت‌های مدرن هستند و مانیتورینگ آن یعنی تماشای شبکه به عنوان یک واحد کل است که شامل دستگاه‌ها، ترافیک و سرورها می‌شود. فرایند مانیتورینگ به شناسایی و رسیدگی به چالش‌های احتمالی کمک کرده و از مشکلات شبکه جلوگیری می‌کند. این مانیتورینگ تقریبا برای همه کسب و کارها با کمک سیستم‌های نرم افزاری انجام می‌شود.

سیستم‌های نظارت بر شبکه ابزارهایی هستند که به مدیران کمک می‌کنند تا شبکه‌های خود را به طور موثری کنترل کنند. با این حال، مشخصات این سیستم بر اساس اندازه و نیازهای هر شرکت بسیار متفاوت است. در زیر چند نمونه از ویژگی‌های نرم افزار مانیتورینگ شبکه آورده شده است:

اندازه و مقیاس: برخی از این ابزارها بسیار ساده هستند و میزبان هاست را برای بررسی دسترسی پینگ می‌کنند. از سوی دیگر، ابزارهای پیشرفته‌تر، تمامی مناطق حتی پیچیده‌ترین شبکه‌ها را با یک سیستم جامع نظارت می‌کنند.

استفاده آسان: اینترفیس‌ها بسته به نوع و پیچیدگی سیستم مانیتورینگ شبکه بسیار متفاوت عمل می‌کنند. برخی از این ابزارها فقط هشدارهای ساده و رابط‌های مبتنی بر دستور را ارائه می‌دهند، برخی دیگر از رابط کاربری گرافیکی برای بهبود عملکرد استفاده می‌کنند. بسیاری از ابزارهای مدرن نظارت بر شبکه دارای رابط های مبتنی بر وب و موبایل نیز هستند.

اتوماسیون: بسیاری از شرکت‌ها به ابزارهای خودکار مانیتورینگ روی می‌آورند که خود سیستم تمام رویدادها را مدیریت می‌کنند. این سیستم‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که وقتی داده‌های شبکه خارج از پارامترهای مجموعه قرار می‌گیرند، زمان پاسخگویی خطاهای شبکه را بهبود می‌بخشند.

یک نکته مهم در مورد نرم افزار مانیتورینگ شبکه این است که آن‌ها لزوما سیستم‌های امنیتی نیستند. در حالی که این فرایند می‌تواند به عنوان یک ابزار مفید برای محافظت در برابر مشکلات و کاهش سرعت شبکه عمل کند، اما نباید با سیستم‌های تشخیص نفوذ اشتباه گرفته شوند. در حالی که سیستم‌های دیگر دسترسی‌های غیرمجاز را شناسایی کرده و از آن جلوگیری می‌کنند، نرم افزار مانیتورینگ شبکه به شما اطلاع می‌دهد که سیستم در طول عملیات چقدر خوب کار می‌کند.

مانیتورینگ شبکه چگونه کار می‌کند؟

شبکه‌ها امکان انتقال اطلاعات میان دو سیستم از جمله بین دو کامپیوتر یا برنامه را فراهم می‌کنند. مدل اتصال سیستم‌های باز (OSI) عملکردهای سیستم‌ کامپیوتری را تجزیه می‌کند. انتقال داده‌ها در یک شبکه از طریق هر مولفه OSI و با استفاده از پروتکل‌های مختلف در لایه فیزیکی شروع می‌شود و به لایه برنامه ختم می‌شود. مانیتورینگ شبکه امکان مشاهده اجزای مختلف تشکیل دهنده شبکه را فراهم می‌کند و تضمین می‌کند که مشکلات شبکه در هر لایه‌ای که در آن رخ می‌دهد عیب یابی خواهند شد.

بهترین نرم افزار مانیتورینگ شبکه

SolarWinds

نرم افزار SolarWinds یک ابزار منحصر به فرد در این حوزه است، چرا که تمرکز آن به طور ویژه به سمت شبکه‌ها و دستگاه‌های شبکه است. نرم افزار SolarWinds نظارت و عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد و یک ابزار پیشرفته برای شبکه‌های پیچیده با مجموعه متنوعی از برنامه‌هاست. SolarWinds تجزیه و تحلیل و بهینه سازی ترافیک شبکه، هشدارها و گزارش‌ها، اسنیفینگ و تجزیه و تحلیل Wi-Fi را ارائه می‌دهد. نظارت جامع بر عملکرد شبکه در واقع وظیفه اصلی این محصول است. نرم افزار مانیتورینگ شبکه SolarWinds در محیط‌های داخلی، هیبریدی و ابری کار می‌کند.

OpManager

نرم افزار مانیتورینگ شبکه OpManager یک پلتفرم قدرتمند است که تمام جنبه‌های نظارتی رایج را که قبلا مورد بحث قرار گرفت، از جمله تجزیه و تحلیل‌هاست و شبکه، هشدار و گزارش را ارائه می‌دهد. همچنین دارای مانیتورینگ VoIP برای تجزیه و تحلیل کیفیت تماس جهت کمک به ساده‌سازی ارتباطات، نظارت بر محیط Citrix XenServer و دیتاسنتر است.

نسخه استاندارد این برنامه شامل مانیتورینگ عمومی، داشبوردهای سفارشی و اعلان‌ها می‌باشد. نسخه‌های حرفه‌ای و سازمانی نظارت بر  ادامه مطلب...

هشدار جدی، بدافزار Dolphin اطلاعات مهمتان را هک می‌کند!

شرکت ESET به عنوان یک شرکت فعال در حوزه امنیت سایبری به تازگی بدافزار خطرناکی را تحت عنوان Dolphin کشف کرده‌ است که تحت حمایت دولت کره شمالی می‌باشد. این گروه هکری مدت‌هاست که در حال فعالیت است. به گفته محققان این بدافزار پس از نصب شدن بر روی رایانه‌های شخصی و آلوده کردن سیستم عامل ویندوز می‌تواند تمام دستگاه‌های متصل به رایانه را برای سرقت اطلاعات بیشتر و ویروسی کردن مورد بررسی قرار دهد. شاید برخی از آن‎ ها ساده به نظر برسند اما با گذشت زمان نسخه‌های پیشرفته‌تر و پیچیده‌تری از بدافزارها طراحی می‌شوند؛ درست مانند بدافزار Dolphin.
انواع بد افزارها 
بدافزار یکی از ابزارهای اقدامات ضد امنیتی است و به برنامه هایی گفته می شود که بدون اجازه صاحب سیستم قصد انجام کارهای ناخواسته یا خرابکارانه در سیستم دارند. انواع متنوعی از بد افزار وجود دارد که شامل: ویروس‌های کامپیوتری، تروجان‌ها، باج افزارها، نرم افزارهای جاسوسی، کرم‌ها و بات نت‌ها می‌شود.
ویروس‌های کامپیوتری
ویروس کامپیوتری برنامه مخربی است که خود را با کپی در برنامه‌های دیگر تکثیر می‌کند. به عبارت دیگر ویروس‌های کامپیوتری خود به خود درون سایر کدهای اجرایی و برنامه‌ها گسترش می‌یابند. هدف از ایجاد ویروس کامپیوتری این است که سیستم‌ها را آلوده کرده و کنترل سیستم را بدست آورد. هکرها این ویروس‌ها را با هدف تخریب کاربران آنلاین طراحی می‌کنند.
تروجان‌ها
این نوع بد افزار به شکل‌های مختلف برای فریب کاربران وارد کامیپوتر می‌شود و به قسمت‌هایی از کامپیوتر که برای آن برنامه ریزی شده است، حمله می‌کند. تروجان‌ها می‌توانند با ورود به سیستم کاربران به صورت یک نرم افزار یا یک برنامه قانونی علاوه بر دسترسی به پرونده‌ها و فایل‌های کاربران، آن‌ها را به سیستم‌های دیگر نیز ارسال کند.
باج افزارها
باج افزارها نوع خطرناکی از بد افزارها هستند که به سیستم‌های افراد، شرکت‌های شخصی و دولتی نفوذ کرده و دسترسی به سامانه یا فایل‌هایی مانند اطلاعات مالی را محدود می‌کنند. محدود کردن دسترسی توسط باج‌ افزار معمولا از طریق رمزگذاری یا قفل‌ کردن روی فایل‌ها و داده‌ها صورت می‌گیرد. باج افزار می‌تواند از طریق لینک‌های فریبنده مانند: ایمیل، پیامک، وب سایت و غیره به سیستم نفوذ کند. مهاجم در ازای ارسال کلید رمز گشایی برای کاربر، از او باج درخواست می‌کند. این اتفاق در دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال نیز زیاد اتفاق می افتد.
نرم افزارهای جاسوسی
این نوع از بد افزارها به صورتی طراحی شده‌اند که مخفیانه فعالیت‌های یک سیستم را زیر نظر بگیرند. این اطلاعات ممکن است برای ردیابی فعالیت آنلاین کاربر مورد استفاده قرار بگیرد یا به رقیبان فروخته شود. به همین ترتیب، گاها از نرم‌ افزارهای جاسوسی برای دزدیدن اطلاعات شخصی استفاده می‌شود. یعنی اطلاعاتی مانند: گذرواژه‌ها یا شماره کارت اعتباری ممکن است منجر به سرقت هویت شود.
بات نت‌ها
بات نت‌ها شبکه‌هایی هستند که با در اختیار گرفتن مجموعه‌ای از کامپیوترها به نام بات (bot) تشکیل می‌شوند. این شبکه‌ها توسط یک یا چند مهاجم که botmasters نامیده می‌شوند، با هدف انجام فعالیت‌های مخرب طراحی شده است. به عبارت ساده‌تر، هکرها با انتشار ویروس‌ها و برنامه‌های مخرب به صورت غیر قانونی و بدون اطلاع صاحب کامپیوتر کنترل آن را در دست می‌گیرند. سپس درخواست‌های جعلی زیادی را به سمت سرور یا سایت قربانی ارسال می‌کنند که منجر به انجام یک حمله DDoS می‌شود.
کرم‌ها
کرم‌ها نوع متفاوتی از بدافزارها هستند که مانند ویروس بعد از ورود به محیط شبکه یا یک کامپیوتر به ‌سرعت تکثیر می‌شوند. برخلاف ویروس‌ها، کرم‌ها به برنامه یا فایل میزبان برای اجرا شدن در محیط باینری نیاز ندارند. بلکه با دانلود یک نرم‌ افزار آلوده از سطح اینترنت و سایتی نامعتبر یا حتی از طریق پلاگ کردن یک فلش آلوده، کرم به همراه فایل‌ها وارد سیستم می‌شود.
بدافزار Dolphin چیست و چگونه کار می‌کند؟
بد افزار Dolphin یک جاسوس افزار و گروه هکری دولت کره شمالی است که هدف آن جمع آوری دیتا و آسیب رساندن به ارگان‌های خاص می‌باشد. تا کنون چهار نسخه مختلف از این بدافزار کشف شد. نکته قابل توجه این است که بد افزار Dolphin می‌تواند تمام اطلاعات حساس موجود در تمام درایوهای محلی و خارجی از جمله اطلاعات گوشی موبایل را اسکن کند. به گفته ESET، تروجان این کار را از طریق Windows Portable Device API انجام می‌دهد. Dolphin دستورات خود را از Google Drive دریافت و اطلاعات سرقتی را نیز به آن ارسال می‌کند. علاوه بر این، بدافزار Dolphin اطلاعاتی مانند نام کامپیوتر و آدرس IP، مشخصات سخت افزاری و نسخه سیستم عامل را هم می‌تواند استخراج کند.
بدافزار Dolphin از روش‌های استاندارد مبتنی بر پایتون برای پیدا کردن دستگاه‌های مختلف و نفوذ به آن‌ها استفاده می‌کند. در مرحله بعد، اطلاعات حساسی مانند رمز عبور و مدارک امنیتی را در حساب Google Drive یک گروه هکری آپلود کرده و هکرها می‌توانند به‌ راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند. محققان شرکت ESET همچنان دریافتند که بدافزار Dolphin به‌ راحتی می‌تواند به افزونه‌های نصب شده روی سیستم، تصاویر ذخیره شده و اسکرین شات‌ها دسترسی داشته باشند.
هدف هکرهای کره شمالی از ایجاد بدافزار Dolphin چیست؟
گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد بد افزار Dolphin تا به امروز تنها در حملات watering hole مورد استفاده قرار گرفته است. این حملات اغلب افراد رده‌ بالای دولتی مانند: رئیس بانک‌ها، نظامیان را درگیر میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره با شرکت رهاکو تماس حاصل فرمایید. راه های ارتباطی با ما 02154521 و سایت رسمی RAHACO.NET