قبل از اینکه توضیح دهیم فایروال چیست ، آن را با یک مثال بررسی میکنیم. آدرسهای IP را به عنوان خانهها و شماره پورتها را به عنوان اتاقهای داخل خانه در نظر بگیرید. فقط افراد مورد اعتماد (آدرس منبع) مجاز به ورود به خانه (آدرس مقصد) هستند. سپس بیشتر فیلتر میشود تا افراد داخل خانه بسته به اینکه مالکاند یا نه، فقط به اتاقهای خاصی (درگاههای مقصد) دسترسی داشته باشند. مالک اجازه دارد به هر اتاق (هر بندری) وارد شود، در حالی که کودکان و مهمانان مجاز به ورود به مجموعه خاصی از اتاقها (درگاههای خاص) هستند.
فایروال چیست ؟
فایروال یک دستگاه امنیتی شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را کنترل میکند و بستههای داده را بر اساس مجموعهای از قوانین امنیتی، مجاز یا مسدود میکند. هدف آن ایجاد یک مانع بین شبکه داخلی شما و ترافیک ورودی از منابع خارجی (مانند اینترنت) به منظور مسدود کردن ترافیک مخرب مانند ویروسها و هکرها است.
فایروال چگونه کار میکند؟
حالا که متوجه شدهایم فایرووال چیست ، میخواهیم به چگونگی عملکرد آن بپردازیم. فایروالها ترافیک ورودی را بر اساس قوانین از پیش تعیین شده به دقت تجزیه و تحلیل میکنند و ترافیک ورودی از منابع ناامن یا مشکوک را برای جلوگیری از حملات، فیلتر میکنند. فایروالها از ترافیک در نقطه ورودی کامپیوتر به نام پورتها محافظت میکنند، جایی که اطلاعات با دستگاههای خارجی مبادله میشود. به عنوان مثال، “آدرس منبع 172.18.1.1 مجاز است از طریق پورت 22 به مقصد 172.18.2.1 برسد.”
انواع فایروال چیست؟
فایروالها میتوانند نرمافزاری یا سختافزاری باشند، اگرچه بهتر است هر دو را داشته باشید. فایروال نرمافزاری برنامهای است که روی هر کامپیوتر نصب میشود و ترافیک را از طریق شماره پورتها و برنامهها تنظیم میکند، در حالی که فایروال فیزیکی قطعهای از تجهیزات نصب شده بین شبکه و دروازه شما است.
رایجترین نوع فایروال، فایروالهای فیلترکننده بستههای اطلاعاتی هستند که بستهها را بررسی میکنند و در صورت عدم مطابقت با مجموعه قوانین امنیتی تعیینشده، عبور آنها را منع میکنند. این نوع فایروال آدرس IP مبدا و مقصد بسته را بررسی میکند. اگر بستهها با قوانین “مجاز” در فایروال مطابقت داشته باشند، آنگاه به آن اعتماد میشود که وارد شبکه شود.
فایروالهای فیلترینگ بسته اطلاعاتی به دو دسته stateful و stateless تقسیم میشوند. فایروالهای Stateless بستههای اطلاعاتی را مستقل از یکدیگر بررسی میکنند و فاقد زمینه هستند، و آنها را به اهداف آسانی برای هکرها تبدیل میکند. در مقابل، فایروالهای stateful اطلاعات مربوط به بستههای ارسال شده قبلی را به خاطر میآورند و بسیار امنتر در نظر گرفته میشوند.
در حالی که فایروالهای فیلتر بسته میتوانند مؤثر باشند، اما در نهایت محافظتی بسیار ابتدایی دارند و میتوانند بسیار محدود باشند. برای مثال، نمیتوانند تعیین کنند که آیا محتوای درخواستی که ارسال میشود تأثیر نامطلوبی بر برنامهای که به آن میرسد دارد یا خیر. اگر یک درخواست مخرب، از یک منبع آدرس قابل اعتماد و مجاز باشد، و منجر به حذف یک پایگاه داده شود، فایروال راهی برای اطلاع از آن نخواهد داشت. فایروالهای نسل بعدی و فایروالهای پروکسی برای شناسایی چنین تهدیدهایی مجهزتر هستند.
Next-generation(NGFW) فایروال چیست؟
این فناوری، فایروال سنتی را با عملکردهای اضافی مانند بازرسی ترافیک رمزگذاری شده، سیستمهای جلوگیری از نفوذ، آنتی ویروس و غیره ترکیب میکند. مهمتر از همه، شامل deep packet inspection (DPI) است. در حالی که فایروالهای اولیه فقط به سربرگ بستههای اطلاعاتی نگاه میکنند، دادههای درون بسته را بررسی کرده و کاربران را قادر میسازد تا بستههای دارای دادههای مخرب را به طور مؤثرتری شناسایی، دستهبندی یا متوقف کند.
پروکسی فایروال چیست ؟
ترافیک شبکه را در سطح برنامه فیلتر میکنند. برخلاف فایروالهای اصلی، پروکسی به عنوان یک واسطه بین دو سیستم پایانی عمل میکند. کلاینت باید درخواستی را به فایروال ارسال کند، در آنجا بر اساس مجموعهای از قوانین امنیتی ارزیابی میشود و سپس مجاز یا مسدود خواهد شد. مهمتر از همه، فایروالهای پروکسی، ترافیک پروتکلهای لایه 7 مانند HTTP و FTP را نظارت میکنند و از بازرسی deep packet inspection برای شناسایی ترافیک مخرب استفاده میکنند.
Network address translation (NAT) فایروال چیست؟
به چندین دستگاه با آدرسهای شبکه مستقل اجازه میدهند با استفاده از یک آدرس IP واحد به اینترنت متصل شوند و آدرسهای IP فردی را مخفی نگه دارند. در نتیجه، مهاجمانی که شبکه را برای آدرسهای IP اسکن میکنند، نمیتوانند جزئیات خاصی را ضبط کنند و امنیت بیشتری در برابر حملات فراهم میکنند. فایروال های NAT شبیه فایروالهای پراکسی هستند که به عنوان واسطه بین گروهی از رایانهها و ترافیک بیرونی عمل میکنند.
Stateful multilayer inspection (SMLI) فایروال چیست؟
بستههای اطلاعاتی را در لایههای شبکه، حمل و نقل و برنامه فیلتر میکنند و آنها را با بستههای مورد اعتماد شناخته شده مقایسه میکنند. مانند فایروالهای NGFW، SMLI نیز کل بسته را بررسی میکند. تنها در صورتی به آنها اجازه عبور میدهد که هر لایه را جداگانه عبور دهند. این فایروالها بستهها را برای تعیین وضعیت ارتباط بررسی میکنند تا اطمینان حاصل شود که تمام ارتباطات آغاز شده فقط با منابع قابل اعتماد انجام میشود.
نتیجه گیری
اکنون که دانستیم فایروال چیست میتوانیم دقیق تر ارتباط میان مثال اول را با این موضوع درک کنیم. در مقالات بعدی به جزئیات مرتبط با فایروال خواهیم پرداخت که احتمالا پاسخ بسیاری از سوالات شما را خواهد داد.
بسیاری از کسب و کارها برای همگام شدن با چشم انداز وسیع و پر سرعت فناوری اطلاعات امروزی به مشاوره فناوری اطلاعات تکیه میکنند. در صورتی که به این امر مهم در کسب و کار خود بیتوجه باشید نمیتوانید سریع و دقیق عمل کنید. و ممکن است توسط رقبای خود که به مشاوره اهمیت میدهند و از آن به نفع خود استفاده میکنند، در معرض خطر قرار بگیرید.
چگونه خدمات مشاوره فناوری اطلاعات به کسب و کار شما کمک میکند؟
سازمانهای موفق به آینده نگاه میکنند، جایگاهی که میخواهند تصاحب کنند و پتانسیلهای خود را شناسایی میکنند و فناوریهایی را ترسیم میکنند که آنها را به آنجا برساند. برای بسیاری از سازمانها، مشاوره فناوری اطلاعات بخش بزرگی از این نقشه راه است. حتی اگر منابع داخلی مناسبی دارید، استفاده از خدمات مشاوره توسط فناوری اطلاعات چه برای یک پروژه یکبار مصرف و چه برای مشاوره و راهنمایی استراتژیک مداوم،بسیار حائز اهمیت است.
دستهبندی خدمات مشاوره فناوری اطلاعات چگونه است و مشاوران چه اطلاعاتی ارائه میدهند؟
استراتژی و برنامهریزی
کمک به برنامهریزی استراتژیک در حوزه فناوری اطلاعات یکی از خدماتی است که اغلب درخواست میشود. باید به فناوری اطلاعات استراتژیک به عنوان یک قدرت رقابتی اصلی فکر کنیم که به شما کمک میکند تا روی فناوریهای مناسب سرمایهگذاری کنید. و شرکت خود را برای چالشهای فردا آماده کنید. مشاوران فناوری اطلاعات با شما همکاری خواهند کرد تا یک برنامه استراتژیک دقیق را مستند کنید که اهداف کسبوکار شما را در کوتاهمدت ترسیم میکند. و برنامههایی برای اقدامات بلند مدت و دستیابی به این اهداف تدوین میکنند.
بودجه بندی فناوری اطلاعات
بودجهبندی IT، همراه با برنامهریزی استراتژیک و مشاوره فناوری اطلاعات است. اما تلاش برای ایجاد بودجه فناوری بدون درک روشن از نیازهای شرکت عملکرد صحیحی نیست. مشاوران این حوزه با شما همکاری میکنند تا یک بودجه فناوری اطلاعات واقع بینانه ایجاد کنید. که داراییها و منابع شما را به همراه هزینههای پیش بینی شده در بر میگیرد. بیشترین ارزش را به سازمان ارائه میدهد و به شما کمک میکند تا به اهداف تجاری خود برسید.
ارزیابیهای مشاوره فناوری اطلاعات
به احتمال زیاد شبکه شما به تدریج و در طول زمان با لایههایی از سختافزار و نرمافزار توسعه یافته است. اکنون ممکن است این توسعه خود عاملی برای شکافها یا ناکارآمدیهای امنیتی ناخواسته باشد. مشاوران میتوانند یک بررسی جامع از محیط فناوری اطلاعات شما انجام دهند و بررسی کنند که چگونه فناوری فعلیتان به شما کمک میکند یا مانع کسب و کارتان میشود. در مشاوره با کارشناسان فناوری اطلاعات، شما یک ارزیابی کتبی از حوزههای کلیدی که نیاز به بهبود دارند، با توصیه های اولویتبندی شده دریافت میکنید.
ارزیابی ریسک امنیتی
از آنجایی که تجارت شما بیشتر به فناوری متکی است، خطرات ذاتی نیز افزایش مییابد. یک نقض اطلاعات یا حمله باجافزار میتواند صدمات مالی، حقوقی و اعتباری بزرگی را به همراه داشته باشد. ارزیابی جامع امنیت سایبری سطح خطر شما را شناسایی و یک رویکرد کاهشی، برای به حداقل رساندن و مدیریت تهدیدات و آسیبپذیریهای شما تعریف میکند.
حاکمیت، ریسک و انطباق
بسیاری از سازمانها به مقررات و استانداردهای انطباق، مانند استانداردهای HIPAA، FINRA، PCI-DSS، NIST/CMMC و ISO ملزم هستند. کارشناسان فناوری اطلاعات اطمینان حاصل میکنند که سازمان شما دارای چارچوبی واضح و مستند است که منجر به انطباق موفقیت آمیز برای طیف گستردهای از الزامات میشود.
خدمات انتقال ابر و داده
اغلب کسب و کارها معمولا برای کاهش هزینهها، افزایش امنیت، و ایجاد افزونگی، دادهها و برنامههای خود را از مراکز داده داخلی به ابرهای خصوصی یا عمومی منتقل میکنند. کارشناسان مشاوره فناوری اطلاعات، به شما کمک میکنند تا ارائهدهندگان ابر را ارزیابی، هزینهها را محاسبه و سپس طرحی را برای اطمینان از موفقیت پروژه مهاجرت ابری اجرا کنید.
تداوم کسبوکار و بازیابی (BC/DR)
از جمله حوادثی که باید در نظر گرفت این است که به دلایل متعدد وقفههای تجاری اتفاق میافتد. در هر بحرانی که ممکن است با آن مواجه شوید، یک برنامه تداوم و بازیابی در وقوع فاجعه برای راهاندازی مجدد شرکت و سازمانتان، حیاتی است.
توسعه برنامه های کاربردی سفارشی موبایل و وب
رشد هر کسب و کاری، مستلزم تعادل بین کارایی، همکاری و سرعت است. نیازهای شما هرچه که باشد، اگر نتوانید نرم افزار مناسب خود را پیدا کنید، تیم مشاوران متخصص، میتواند یک برنامه کاربردی سفارشی بسازد که دقیقا همان چیزی را که میخواهید ارائه دهد.
نتیجه گیری
بهتر است که برای ارتقا کار و سازمان خود از یک تیم مشاوره فناوری اطلاعات کمک بگیرید. قطعا آنها با دانش تخصصی خود، بهترین مسیر را برای توسعه کسب و کار شما انتخاب میکنند. ما در رها علاوه بر مشاوره، محصولات و خدمات فناوری اطلاعات را به صورت بهینه و کاربردی به شما ارائه میدهیم. در واقع مشاوره، محصولات و خدمات ما گلچین هر آن چیزیست که شما برای رشد و پیشرفت مجموعه خود به آن نیاز دارید. با ما در تماس باشید.
برای نصب آفیس در ویندوز این راهنما را به دقت مطالعه کنید. این راهنما حتی برای افرادی که با Command Prompt آشنایی ندارند مناسب است. بنابراین با هر میزان تسلط میتوانید از آن برای نصب آفیس استفاده کنید.
چگونه نصب آفیس در ویندوز را انجام دهیم؟
مرحله 1: پیش نیاز آمادهسازی نصب آفیس در ویندوز
الف) نسخههای قبلی نرمافزار مایکروسافت را حذف نصب کنید.
توجه: اگر برنامه Microsoft قبلاً نصب شده باشد، صرف نظر از نسخه، نصب کار نخواهد کرد.
ب) مهم! بررسی کنید که در رایانه شما Office 365 از قبل نصب نشده باشد.
زیرا بسیاری از ویندوزهای جدید با Office 365 نصب شدهاند. برای بررسی:
روی منوی Start کلیک کنید. « Apps and features » را تایپ کنید.(توجه: از طریق کنترل پنل نمیتوانید به صفحه مورد نیاز دسترسی پیدا کنید).
در فهرست Apps and features گزینه «Microsoft Office» را جستجو کنید.
اگر نتایج “Microsoft Office Desktop Apps” یا “Microsoft Office 365” را فهرست کرد،کلیک کنید و سپس روی “Uninstall” کلیک کنید. در غیر این صورت، میتوانید به مرحله 2 بروید.
مرحله 2: نرم افزار Office Deployment Tool را دانلود و نصب کنید.
الف) یک پوشه جدید روی دسکتاپ خود ایجاد کنید. نام آن را “ODT” بگذارید.
ب) Office deployment tool (ODT) را دانلود کنید.
ج) ODT را نصب کنید.
فایل را باز کنید تا نصب شود. شرایط مجوز نرم افزار مایکروسافت را بپذیرید.
د) فایل های استخراج شده را در پوشه سمت راست ذخیره کنید.
در اولین مراحل نصب آفیس در ویندوز ، از شما خواسته میشود که پوشهای را برای ذخیره فایلهای استخراج شده انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که نام کاربری شما در کادر گفتگو نشان داده شده است.
فایل های استخراج شده از Office Deployment Tool را در پوشه جدید “ODT” در دسکتاپ خود ذخیره کنید. این پوشه ای است که در مرحله 2 قسمت A ایجاد کردیم.
اگر پوشه ODT خود را روی دسکتاپ باز کرده اید، باید مانند تصویر زیر باشد:
مرحله 3: فایل پیکربندی خود را دانلود کنید
الف) فایل XML مناسب برای نرم افزار خود را انتخاب کنید.
در مرحله سوم نصب آفیس در ویندوز ، بایستی برای دسترسی به نسخه و زبان مورد نیاز خود، روی نام نرم افزاری که میخواهید نصب کنید کلیک کنید.
ب) فایل XML را دانلود کنید.
با کلیک بر روی Download در گوشه سمت راست بالای پنجره، فایل را دانلود کنید.
ج) فایل XML را به پوشه “ODT” منتقل کنید.
فایل XML را از پوشه دانلودها به پوشه ODT جدید خود در دسکتاپ منتقل کنید. این پوشهای است که در مرحله 2 قسمت A ایجاد کردیم.
اگر پوشه ODT خود را باز کرده اید، باید مانند تصویر زیر باشد:
مهم! نام فایل شما باید به صورت “configuration.xml” یا “configuration” نمایش داده شود. تغییرات در نام فایل باعث ایجاد مشکلاتی در مرحله 4C میشود.
مرحله 4: برنامه خود را از طریق برنامه “Windows Command Prompt” دانلود و نصب کنید.
الف) Command Prompt ویندوز را باز کنید.
Command Prompt ویندوز را با کلیک بر روی دکمه Start و تایپ cmd باز کنید. برنامه را باز کنید. تا اینجا مراحل نصب آفیس در ویندوز اصلا پیچیده نبوده است.
ب) دایرکتوری فعلی خود را به پوشه ODT روی دسکتاپ خود تغییر دهید.
دستور زیر را کپی کنید:
cd Desktop\ODT
این دستور را در خط فرمان جایگذاری کنید.
روی صفحه کلید Enter را بزنید تا دستور اجرا شود. این باید دایرکتوری فعلی شما را به پوشه ODT در دسکتاپ تغییر دهد.
ج) برنامه های مایکروسافت 2019 خود را دانلود کنید.
دستور زیر را کپی و پیست کنید:
setup /download configuration.xml
Enter را بزنید.
اجرای این دستور ممکن است حدود 10 دقیقه طول بکشد. به نظر میرسد که هیچ اتفاقی نمیافتد، اما فایلها در پوشه ODT شما دانلود میشوند.
اگر پوشه ODT خود را باز کردهاید، باید مانند تصویر زیر باشد:
هنگامی که پنجره Command Prompt به شکل زیر باشد، متوجه خواهید شد که اجرای دستور به پایان رسیده است:
یک خط جدید وجود دارد که با C:\Users\username شروع می شود که در آن دستوری را وارد نکرده اید.
د) برنامه های Microsoft 2019 را برای نصب آفیس در ویندوز نصب کنید.
پس از اتمام اجرای دستور قبلی، باید دستور زیر را کپی و پیست کنید:
setup /configure configuration.xml
Enter را بزنید.
از شما خواسته می شود که به مایکروسافت اجازه دهید تا تغییراتی در دستگاه شما ایجاد کند.
پس از موافقت، یک پنجره نمایش داده می شود که پیشرفت نصب شما را نشان می دهد.
پس از اتمام نصب، صفحه نمایش ناپدید میشود. سپس میتوانید خط فرمان را ببندید. حالا میتوانید از نصب آفیس در ویندوز خود لذت ببرید. برنامههای مایکروسافت 2019 میانبر برای دسکتاپ شما ایجاد نمیکنند. برای سهولت دسترسی به آنها، روی منوی استارت کلیک کنید و لیست برنامههای خود را پایین بیاورید تا برنامه های Microsoft Office را پیدا کنید.