در چند سال گذشته استفاده از ترندهای فناوری اطلاعات (IT) افزایش داشته است. از پذیرش رایانش ابری و مجازی سازی و پیچیدگی شبکه گرفته تا دورکاری و کار از خانه؛ در دنیای امروز وابستگی ما به فضای مجازی روز به روز بیشتر میشود و امنیت در این فضا نیز به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل شده است. ما هر روزه شاهد افزایش تعداد و تنوع حملات سایبری هستیم که میتوانند اطلاعات شخصی و مالی ما را به خطر اندازند. در این مقاله راهکارهای ارتقای امنیت در فضای مجازی را بررسی میکنیم.
اهمیت امنیت در فضای مجازی
امروزه با گسترش روزافزون اینترنت و فضای مجازی بخش عظیمی از زندگی ما به این فضا منتقل شده است. از انجام امور بانکی و خرید آنلاین گرفته تا برقراری ارتباط با دوستان و خانواده، همه و همه در فضای مجازی رخ میدهند و همین امر، اهمیت امنیت در این فضا را دوچندان میکند. در فضای مجازی اطلاعات شخصی ما مانند نام، آدرس، شماره تلفن، اطلاعات بانکی و غیره در معرض خطر هستند و هکرها و مجرمان سایبری میتوانند با سوء استفاده از این اطلاعات، اقدام به کلاهبرداری، سرقت هویت و سایر جرایم کنند.
در فضای مجازی، حریم خصوصی ما نیز در معرض خطر است. هکرها و مجرمان سایبری میتوانند با جاسوسی و دسترسی غیرمجاز از فعالیتهای آنلاین ما به اطلاعات شخصی و خصوصی ما دست پیدا کنند. دستگاههای ما مانند کامپیوتر، لپتاپ، تبلت و گوشیهای هوشمند در معرض خطر بدافزارها و حملات سایبری هستند. این حملات میتوانند به این دستگاهها آسیب برسانند و اطلاعات ما را به خطر اندازند. جرایم سایبری میتوانند به اقتصاد کشورها و سازمانها آسیبهای جدی وارد کنند.
راهکارهای ارتقای امنیت در فضای مجازی
امنیت فضای مجازی به معنای حفظ اطلاعات و حریم خصوصی شما در برابر تهدیدات آنلاین است. با افزایش استفاده از اینترنت، اهمیت امنیت سایبری نیز روز به روز بیشتر میشود. در این بخش چند راهکار برای ارتقای امنیت در این فضا ارائه میشود.
رمزهای عبور قوی
از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد برای هر حساب کاربری خود استفاده کنید.
رمز عبور شما باید حداقل 12 کاراکتر داشته باشد و شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نمادها باشد.
از استفاده از رمزهای عبور رایج مانند “123456” یا “password” خودداری کنید.
نرم افزارهای امنیتی
از یک آنتی ویروس و فایروال معتبر بر روی دستگاههای خود استفاده کنید.
نرم افزارهای خود را به طور مرتب به روز رسانی کنید.
از کلیک کردن بر روی لینکها یا دانلود فایلهای مشکوک خودداری کنید. و ادامه مطلب....
درک مزایای کنفرانس تحت وب اولین قدم برای استفاده حداکثری از آنهاست! فرهنگ کار از خانه به تدریج در حال تبدیل شدن به یک هنجار و عادت برای مشاغل است. تحولات جهانی مانند کووید-19 به سرعت تقاضا برای ابزارهای خاصی را بیشتر و به ترویج دورکاری کمک کرد. وب کنفرانس یکی از این موارد است. در این مقاله 7 مورد از مزایای وب کنفرانس را هم برای مشاغل و هم برای کارمندان بررسی میکنیم. موارد زیر تنها تعدادی از مزایای بیشماری است که پلتفرمهای وب کنفرانس ارائه میدهند.
بهره وری و صرفه جویی در زمان؛ یکی از مزایای وب کنفرانس
مهمترین مزیت کنفرانس تحت وب راندمان و صرفه جویی در زمان است. از آنجایی که کارمندان میتوانند از راه دور و در منزل خود کار کنند، زمان صرف شده برای سفر به محل کار و بازگشت به خانه بسیار کاهش مییابد. توانایی کارگران برای تکمیل کار و برخورد با مسائل بدون خروج از خانه به میزان قابل توجهی در زمان آنها صرفه جویی میکند و همچنین بهره وری را افزایش میدهد. زمان صرف شده برای سفر به محل کار و بازگشت به خانه میتواند برای انجام کارهای سازندهتر استفاده شود.
هزینههای رفت و آمد
یکی از مزایای وب کنفرانس کاهش هزینه های حمل و نقل است. به غیر از صرفه جویی در زمان، کار از خانه بر هزینههای رفت و آمد نیز تاثیر میگذارد زیرا دیگر نیازی به جا به جایی نیست.