thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

thinclient

وبلاگی در حوزه تین کلاینت

دلایل الزام بکاپ گیری از اطلاعات سرور چیست؟

از دست رفتن اطلاعات یکی از مشکلات بزرگی است که باید برای آن راهکارهایی را در نظر بگیریم. دیتاها ممکن است به صورت تصادفی یا عمدی نظیر: سرقت، خطای انسانی، ویروس ها، خراب شدن نرم افزارها، اختلال در سخت افزار، بدافزارها، قطع برق یا حوادث طبیعی از بین بروند. بنابراین بکاپ گیری از سرور یکی از نکات بسیار مهم محسوب می‌شود. که به طور کلی با 4 روش بکاپ گیری از اطلاعات سرور صورت گرفته می‌شود.

انواع روش های بکاپ گیری از اطلاعات سرور

روش اول Full backup

در این روش همان طور که از نام آن پیداست از تمام داده ها به صورت کامل بکاپ گرفته می‌شود. این نوع بکاپ به طور کلی معتبرترین نسخه است، زیرا بدون نیاز به ابزارهای جانبی و اضافه تهیه می‌شود. مزیت این روش سرعت و سهولت در بازیابی اطلاعات است. اما عیب آن فضای زیاد ذخیره سازی است که لازم دارد چون از یک دیتا چند نسخه ذخیره می‌شود.

روش دوم Incremental backup

در Incremental backup، اول Full Backup تهیه می‌شود. و در بکاپ‌گیری‌های بعدی فقط از تغییرات اعمال شده روی دیتاها بین دو زمان بکاپ گیری، نسخه پشتیبان تهیه می‌شود. پس محتوای بکاپ ها تکراری نیست. بکاپ گیری از اطلاعات سرور به این روش نسبت به فول بکاپ مزیت هایی نظیر سرعت بالاتر در تهیه بکاپ و فضای ذخیره سازی کمتر دارد. اما پروسه ری استور کردن نسبت به فول بکاپ پیچیده‌تر و با سرعت کمتری همراه است.

در این روش تهیه نسخه پشتیبان نیاز به دقت بیشتری دارد. زیرا شامل تهیه کپی از File ها با در نظر گرفتن تغییراتی است که از زمان گرفتن نسخه بکاپ قبلی در آن اطلاعات ایجاد شده است. تصور کنید یک نسخه بکاپ تهیه کرده اید، پس از اتمام کار، تصمیم می گیرید که به علت ادامه کار، بکاپ افزایشی را انجام داده و در این حالت دو نسخه ایجاد می شود. در روش Incremental تشخیص داده می شود که تمام پرونده های موجود در نسخه پشتیبان کامل، یکسان مانده و تنها نسخه بکاپ جدید را از فایل جدید ایجاد شده تهیه می کند. بنابراین بکاپ تکراری ایجاد نمی شود.

روش سوم Reverse incremental backup 

در Reverse Incremental backup ابتدا یک فول بکاپ گرفته می‌شود و سپس هر بار که Incremental  backup گرفته می‌شود، تغییرات به نسخه اولیه فول بکاپ اعمال می‌شود و نسخه های قدیمی را بازسازی میکند. پس هر بار Full Backup کاملی داریم. مزیت این روش، این است که در صورت نیاز به Restore اطلاعات، نسخه های محدودی وجود دارندو  کار پیچیده ای نیست.

روش چهارم Cloud Backup

سرویس‌های ابری زیادی وجود دارند که سرویس بکاپ گیری از اطلاعات سرور را ارائه می‌دهند. چند سرویس ابری عمومی یا Public Cloud عبارتند از: Microsoft Azure و Amazon Glacier و Amazon S3 و ElephantDrive و Symform و Google Cloud Storage. امروزه Cloud Backup رواج بیشتری یافته و سازمان‌ها به طور مرتب بکاپ اطلاعاتشان را به کلودها منتقل می‌کنند. این بکاپ ها جایگزینی مناسب برای روش های قدیمی بکاپ گیری هستند. که کپی امنی از اطلاعات را فراهم می‌نمایند.

از قدیم، بکاپ گیری، عنصر مهمی در استراتژی حفاظت از داده بوده بدین صورت که در زمان‌بندی‌های مشخصی، کپی اطلاعات، روی Tape Drive یا Tape Library ذخیره میشد. بدین ترتیب اگر مشکلی در استوریج اصلی یا Primary Storage رخ دهد، از این بکاپ ها برای ری‌استور کردن داده‌های خراب یا از دست رفته استفاده می‌کنیم.

چند اشتباه رایج به هنگام بکاپ گیری از اطلاعات سرور

عدم نیاز به پشتیبان گیری از برخی اطلاعات: خیلی اوقات تهیه نسخه بکاپ یا به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات یا به دلیل اینکه اطلاعات در آن زمان مهم نبوده است انجام نشده، تا زمانی که از بین بروند.

ذخیره نسخه های پشتیبان در همان سخت افزار: دلیل تهیه نسخه بکاپ از اطلاعات سرور برای نگهداری از آن‌ها می‌باشد. بنابراین کپی داده ها باید در مکانی متفاوت از محل نگهداری اطلاعات اصلی ذخیره شود.

تهیه نسخه پشتیبان به صورت منظم: تهیه نسخه پشتیبان به طور منظم بسیار مهم است، خصوصا اگر اطلاعات به طور مکرر به روز می شوند.

تست نسخه بکاپ: آزمایش نسخه بکاپ تهیه شده به همان اندازه فایل اصلی دارای اهمیت است. بسته به نوع بکاپ تهیه شده، که اغلب به صورت فایل فشرده شده است. ممکن است در زمان تست خراب شود. در این صورت باید یک نسخه پشتیبان تهیه کرد.

عدم برچسب زدن به فایل های بکاپ: پس از اجرای نسخه پشتیبان، فایل های تهیه شده از هر آرشیو و مربوط به هر سخت افزار را نگهداری کنید. در صورت نیاز به ریکاوری اطلاعات برای تجهیزات مختلف، این کار به صورت درست برای تجهیزات درست انجام خواهد شد.

بهترین نرم افزارهای بکاپ گیری از سرور سال ۲۰۲۰

در این قسمت 10 مورد از بهترین نرم افزارهای بکاپ گیری از اطلاعات سرور را نام می‌بریم:

Acronis Cyber Backup

Veeam Backup & Replication

Acronis Cyber Backup Cloud for Service Providers

MSP360

SolarWinds Backup

NAKIVO Backup & Replication

Altaro VM Backup

Rubrik

AWS Backup

Cohesity DataPlatform

تفاوت RAID و backup در چیست؟

رید و بکاپ هر دو ابزاری مفید اما با کاربردهای متفاوت برای استفاده متخصصان IT هستند که از اطلاعات محافظت می‌کنند. انواع مختلفی از پیکربندی RAID وجود دارد و از رایج‌ترین آرایه‌هایی که بیشترین کاربرد را دارند RAID 1،RAID 5 و RAID 10 می‌باشند. هدف اصلی RAID ارائه Redundancy است، اگر یک دیسک خراب شود، درایو های دیگر جایگزین درایو خراب می‌شوند. از طرف دیگر بکاپ در برابر خرابی و از بین رفتن اطلاعات محافظت می کند اما Redundancy ارائه نمی دهد. بنابراین اگر دیتا در آرایه رید خراب شود، میتوان از اطلاعات پشتیبان گیری شده آن ها را بازیابی کرد.

نتیجه گیری

بکاپ گیری از اطلاعات سرور دیگر عملیات مستقلی نیستند و به صورت ترکیب با دیگر عملیات حفاظت از داده استفاده می‌شوند. تا در فضای ذخیره سازی صرفه‌جویی شده و هزینه‌ها کاهش یابد. مثلا بکاپ و آرشیو داده به صورت دو عملیات مجزا هستند: هدف از بکاپ، ری استور کردن داده پس از Fail شدن است. در حالی که آرشیو، کپی قابل جستجویی از داده را فراهم می‌کند. امروزه محصولاتی در بازار وجود دارد که بکاپ گیری، آرشیو و ایندکس داده را در یک راهکار انجام می‌دهند بدین ترتیب هم در زمان صرفه‌جویی می‌شود و هم مقدار داده که باید در Long Term Storage ذخیره شود، کم می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه با ما تماس بگیرید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد